keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Keiteleen souturetki


Pitkästä aikaa souturetkellä lähimaisemissa, lähdimme Äänekosken satamasta.


Parin tunnin soutelun jälkeen poikettiin pieneen kummelisaareen, Tyttöjensaarelle. Oli niin kaunis saari, että jäätiin sinne lueskelemaan ja yöpymään.






Tyttöjen saarelta seuraava taukopaikka oli rouvien saari, jossa lounasteltiin ja uitiin takana näkyvälle saarelle.

Leiriydyimme Peurasaareen, tässä keittiömme

Tämä tipu piti meille seuraa koko illan uiden "niememme" ympäri kerran jos toisenkin. Kuva pienellä pokkarilla.

Prikkai ilta-auringossa

Auringonlasku pienenpienessa Peurasaaressa

Seuraavana aamupäivänä sateet alkoivat. Sateet alkoivat juuri, kun rantauduimme Konginkankaan siltakahvilaan. Kävimme satamassa lounaalla. Katseltiin, kun saman sillan alittanut purkkari nosti mastonsa.



Konginkankaan kahvilasataman itäinen puoli



Ei löytynyt leiripaikkaa ensimmäisillä yrityksillä, niin pidettiin sadetta ja tehtiin ruokaa niemen kärjessä.

Prikan mielestä meidän retkiateria maistuisi kyllä.


Kyllä se pasta olisi Jingallekin maistunut.


Ateria nautittiin takana näkyvän niemen kärjessä.  Yöpaikan suhteen otimme takapakkia ja soudimme Iitsaloon mistä löytyi montaa niemeä mistä valita se "oma"hyvä suojainen leiri keittiöineen.




Sateiden ja sade-ennusten jälkeen päätimme lopetella retkemme kolmen päivän jälkeen Konginkangaalle. Satamassa oli kaunis perinnekukkakokoelma, uimaranta ja grillipaikka. Konginkangaan keskusta taas oli kovin kuolevan oloinen, autioituneita taloja ihan keskustan ja sataman tuntumassa.

Yllätyimme siitä, että noinkin lähellä Jyväskylää on hienot vesistö, vähän näimme veneitä liikenteessä ja hienoja leiripaikkoja löytyi ilman kummempaa etsiskelyä. Edellisestä Keiteleen retkestä onkin aikaa, joskus 30 sitten aloitimme retken Viitasaarelta ja lopetimme Konnevedelle. Toinen retki oli taas Konnevedeltä Sumiaisiin. Lähellä olemme siis joskus käyneet muttei ihan näillä saarilla kuitenkaan.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti