Vihdoin ja viimein lumet vetäytyivät kentiltä pois. Torstaina treenailin lähimmällä kentällä luoksarin pysäytykset, noudon poiminnat ja tunnari olivat listalla. Lauantaina vietimme treenikaverin kanssa kevätkauden avajaisia avaran tilan kunniaksi olin laatinut jonkinmoisen tehtäväradan. Tässä linkki Jingan riemuruuturataan.
Ai niin, sain kuukausi sitten niin hyvää situunapiirakkaa, että siitä tuli unelmioitua monta viikkoa. Viime viikolla sain kysyttyä reseptiä ja teinkin saman tien piiraan (pellillinen riitti meidän kaksihenkiselle taloudelle vain 4 päivää, ehkä fiksumpi olisi laittanut pakkaseen, mutt kun se oli niin suussa sulavan hyvää). Sitruunapiiras joka on niin kruusailematon ja simppeli tehdä ja vielä supernamia on siis pakko jakaa.
Niinan sitruunapiiras
Sitruuna-rahkapiirakka
Perustaikina 4 lasia vehnäjauhoja (1 lasi on n. 2 dl) 1 lasi sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl soodaa 2 tl vaniljasokeria 250 g sulaa voita (olen käyttänyt huoneenlämpöistä voita ja vain 200g) Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita. Puolita taikina, josta n. puolet on piirakan pohja ja johon lisätään: 1 muna |
2 dl piimää (myös kermaviili tms. sopii)
Täyte 2 prk maitorahkaa (olen osan laittanut sitruunalla maustettua rahkaa) 1 lasi sokeria 2 munaa 1 tl vaniljasokeria 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (en ole laittanut kuorta) Tasoita pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaada päälle rahkatäyte. Ripottele vielä muruseos (= perustaikinan 1⁄2 osa) päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti