perjantai 26. tammikuuta 2024

Leluja katolla ja kainalossa, ja kevättä ilmassa

Vana on useimmiten kaverina lumitöissä ja useimmiten mukana on reikäpallo. Enimmäkseen reikäpallo jää lumikolallisen alle ja siinä ei kauaa koiran nenä tuhise, kun pallo on kaivettu lumen alta. Välillä saatan ottaa pallon käteeni ja pyydän Vanan sivulle, jalkojen väliin tai viereen (oikealle puolelleni), palkinnoksi heitän pallon eteenpäin. Aina se vaan ei onnistu heittäjältä, viikko sitten pallo lensi katolle. Seuraavana päivänä pienempi reikäpallo jäi hukkaan lumikolallisen alle. Viikon pallot olivat häviksissä, nollakelillä lumi tiivistyi niin hyvin, että katolla oleva pallo tuli näkyviin ja seuraavana päivänä löytyi myös pallo takapahan lumikasasta. Prikka pitäisi niin kovaa meteliä lumitöissä, ettei se pääse mukaan. 


Takapihan lumikasalla


Nyt ollaan käyty pari kuukautta myös vanhalla pihalla lumitöissä (ja treenaamassa).

 Ja sitten kainaloiseen:

Prikka on ollut aikamoinen pehmolelujen lutkuttaja koko elämänsä (myös Jinga oli).

Uusinta uutta on oma vauva, jota Prikka kuljettaa mukanaan unikaverina. 
Arvaatko mikä tämä kuvan "myyrä" on?




Juu, aika lailla kammottava kalkkuna!

Aika hassua, että meni kahdeksan vuotta, ettei Prikan juoksut näkynyt mitenkään arjessa. Huomasimme juoksun yleensä vain siitä, että yhtäkkiä joku poikakoira osoitti suurta kiinnostusta Prikkaa kohtaan. Parina viime vuonna juoksuajan hormoonit ovat ottaneet suuremman roolin Prikan elämässä. Ruoka ei maistu ja ja turkki muuttuu kovin elottomaksi ja surkeaksi. Nyt viikon verran aivan uutena asiana on oma vauva, joka enimmäkseen on tuo kuvien kalkkuna.

Torstaina käytiin Jyväsjärvellä, kuvat ei tee oikeutta aurinkoilmiölle. Ikävä kyllä hanki ei kantanut edes koiria kunnolla ja vettäkin oli kertynyt jäälle. Hanki oli kovin kovaa kuitenkin pinnalta, vanhan latu-uran päällä pystyi onneksi osan matkaa kävelemään. Mutta ei tosiaan ollut juoksutuskeliä koirille. Kaunista oli toki.



En huomannut, että pysäytin Vanan kesken askeleen, siihen sitten jumittui.

Kevättä on ilmassa muttei ihan vielä noiden varusteiden mukaista Vanan mielestä.

Perjantaina hanget hohti upean keväisesti, ja aurinko oli huomattavasti korkeammalla iltapäivän kävelyllä kuin vuoden vaihteessa.

Vana auringossa

Prikka näyttää nauttivan aurinkokylvystä hangella.

Vanan posetus





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti