sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Latauduttu syksyyn mökillä kauniissa valoilmiöissä

Jyväskylässä poseerasi viikolla näin pennun näköinen otus. Tässä ollaan tultu kävelyltä ja kauhisteltu, miten hirveesti puita oli kaatunut meidän poluille tai niiden viereen edellisen perjantain myrskyn jäljiltä. Osan jopa kuulin kaatuvan. Tuolla lenkillä tajusin, että turhan läheltä liippasi osumat, jos sitä ei seuraavassa myrskyssä varta vasten lähtisi metsään. Nytkin vältin tiettyjä metsiä mutta kaikki yhtä lailla riskialuetta, niin paljon metsää kaadettiin vuosi kaksi sitten, että tuulenkaatoja on piisannut vähän väliä. Muuten viikolla ollut ihan normaalirytmi treenien suhteen. Nyt osaa kaikki koirat kiertää merkkiä myötäpäivän lisäksi vastapäivään, tosin joskus menee arvuutteluksi.


Mökillä oli pitkästä aikaa porukkaa kasassa, melkein koko perhe. On siis ulkoiltu paljon ja syöty erinomaisesti. Aivan mieletttömän kaunista oli, satumainen valo osui useamman kerran kohdalle, kuvia FB:ssä. Koirilla oli kunnon viestitreenit, kun saivat juosta viiden ihmisen väliä sienimetsässä, ja löytyihä niitä suppiksiakin, kun malttoi tarpeeksi erilaisia sammalmetsiä tutkia. Mustavalkoiset leikkivät lassie palaa metsään koiria. Jinga ja Prikka lähtivät mökille etujoukoissa ruuan laittoon. Tuntia ja paria kilometria myöhemmin tulivat jälkijoukkoja vastaan ihan toisessa metsääsä kuin mihin olivat meidät jätttäneet. Ihan mökille asti olivat kävelleet ja sieltä sitten livahtaneet takaisin metsään, kun etujoukko syventyi ruuanlaittoon. Kiila jäi alunperin suosiolla jälkijoukkoihin.


 Nenu käy, hyviä tuoksuja siellä täällä. Kaikki kolme harrastivat kovasti jalkavärjäystä, aina oli sinisiä tassuja enemmän tai vähemmän.

"Me and my self"

Sunnuntaiaamun poseeraus

 Ytterst hieno keppi, ensin se oli Kiilan aarre, tässä Jingan  ja kohta Prikan.
Ihanaa, kaunista kuuraa ja valoa aamulenkillä

Nuoriso tykkää rallailla!

Yksi aamun hienoista valaistuksista, tässä usvaa ilman aurinkoa.


Kakaralla pitii kiirettä "viestimetsässä"

Välillä ehti tähystelemällä pitää laumaa silmällä

Tässä toinen lassiesta - ja paluu metsään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti