lauantai 31. tammikuuta 2015

Omaa, lainattua ja varastettua

Särmän nollarata
Särmä, the Kiilan poika, juoksi pari nollarataa Hakunilassa Saken kanssa pari viikkoa sitten, seuraavaksi kisaavat kakkosissa. Onnittelut sähäkälle parille! Särmä aloitti aksauransa elokuun lopulla voittaen seuramestaruuden. Muutamassa kisassa on tässä välissä käyty toteamassa, ettei ne nollat ihan itsestäänselvyyksiä ole edes sähäköille ja säpäkoille.  Onnea matkaan kakkosissa!

Viime syksynä tuli törmättyä useampaan hyvää blogikirjoitukseen (kiitos FB ja ahkerat lukijat ja linkittäjät. Hyviin teksteihin pitää välillä palata, niin ajattelinpa koota ne tänne, niin löydän helmiä jatkossakin (ehkä ihan itsekkin löydän).
Yksi syksyn hauskimpia blogeja oli tietenkin koiranainen, vau mitään unohtamatta, siihen oli kerätty osuvasti kaikki oleellinen täysiverisestä koiranaisesta. http://wipoe.blogspot.fi/2014/10/kumppaniksi-koiranainen.html?m=1
Sitten on ollut monta hienoa ja analyyttistä tulkintaa kisakoiran fysiikasta ja/tai psyykkeestä. Itsekkin usein miettinyt koiran ohjaajaan pätemistä ja kunnianhimoa, miten hienokin koira saadaan rikki ja toimimattomaksi. 
Olisiko suunnilleen ekana ollut tämä nykyagilityn tilannetta miettivä postaus - http://eihaukkuhaavaatee.blogspot.fi/2014/06/taidolla-tuurilla-vai-riskilla.html.  Sen hyväksi jatkoksi urheilukoiran terveydestä ja sen kunnioittamisesta - http://elmojeejee.blogspot.fi/2015/01/hyvinvoiva-koira-haaste-heitetty.html. Koiran latistamisesta hyvä juttu engkanniksi -  http://nancytanner.com/2015/01/18/shutting-a-dog-down/.  Ja lopuksi vielä mitenkäs sitä pennun kanssa ollaan; rohkaistaanko vai päinvastoin - http://www.dogworld.co.uk/product.php/130117/.
No, niin alussa oli lainattu osuus, bloggaukset varastettuja ja lopussa oma osuus.
Meidän pikku-Prikka on nyt iso, osaa olla jo ikkunassa ihan niinkuin isot koirat (ja kauluskin kasvaa hyvää vauhtia).

4 kommenttia:

 1. Nuo jättitassut ja ihanan neitipäisen kaunis pää ei oikein sovi samaan koiraan :) Hauska tuo kasvuvaihe.

  VastaaPoista
 2. Hauska on tämä kasvava koira, välillä näyttää niin isolta ja hetkeä myöhemmin kovin pieneltä. Tuossa kuvassa taitaa kuvakulmakin korostaa vähän liian jalkavaksi tätä pienoista :) Tosin kovin jämäkät tassut on tällä ollut pienest lähtien.
  Sanna huomasi että Prikkakin on sukulaiskoira Manulle ja sen jälkeläisille, niin että nyt on nuoriso-osastoni kytketty kahta kautta Fionaan ja sisaruksiinsa!

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt täällä hihittelemässä ja ihastelemassa kakaran kuvia ja Jingaa tietenkin. Onnea ja iloa sukulaiskoirasta, jos geeniperimä pitää paikkansa on tiedossa paljon hauskoja ja vauhdikkaita tilanteita sen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva, hihittele jatkossakin, Hauska on puppy, vaikka aika lailla Jingan vastakohta!

   Poista