lauantai 27. helmikuuta 2016

Uudet säännöt korkattu alokasluokalla a la Prikka


 Pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä, että voitais Prikan kanssa jo kokeeseenkin mennä. Viime viikolla laitoin koeilmon Mikkeliin. Olipa kiva päästä taas areenalle, vaikka tietenkin jännitti uuden kisakaverin kanssa.

Tuomarina oli kannustava ja iloinen Riikka Pulliainen. 
Tässä kuvasarja kokeestamme, jonka yksi kanssakilpailija minulle pyynnöstäni kuvasi, iso kiitos!

1. Paikalla makaaminen (down stay 1 minute) 8, nousi tokalla ylös "onkohan tämä taas niitä skarppaustreenejä ja katsotaan menenkö lankaan. En mennyt, varmuuden vuoksi olin kuuntelematta ekaa sivu-käskyä." 


2. Seuraaminen  (heelwork) 9,5. Mulle elämäni paras seuruu, ehkä se vanhakin oppii. "En ihan ollut varma taas noista emännän aloituskäskyistä, että alkoks tää juttu jo, mutt kyll mä sit ihan mukana olin."


3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä (down during the heelwork) 10. "Toi emäntä kertoi mulle, että nyt on vuorossa luoksetulo, yhtään ei valmistellut, että tämä on se pysähtymisjuttu maahan, ihan kuutamolla koko koira, kun ei tuosta emännästä ota mitään selvää,  onneksi kuitenkin kuunteli liikkuria ja lähti liikkeelle, mars!"

4. Luoksetulo (recall) 9,5 "juoksentelin mamman viereen, siinä on kiva pomppelehtia matkalla, ei kai sitä niin hirveetä hoppua tässä valmiissa maailmassa ole!"

5. Noutoesineen pitäminen (holding the dumbbell) 8 "Yhtäkkiä jostain puskan takaa emäntä änkää noutokapulaa suuhun, olisi se voinut vähän kertoa, että mistä on kysymys, edes näyttää sitä kapulaa!"

6. Kauko-ohjaus (distant control, 2 meters, 1 sit, 1 down) 9,5 "Ensin vähän katselin maisemia, ja mamilla meinas mennä pupu housuun, mutta onneksi avasi sitten sanaisen arkkunsa ja pyysi jotain"

7. Estehyppy (jump)10 "tässä tulevaa loppupompahdusta mami pelkäs mutta ihan kauniisti vierelleen asetuin".8. Kokonaisvaikutus (general impression, the co-operation) 9,5 "olipa kiva tuomari, sai pompsahdella jokaisen liikkeen jälkeen ja olin loistava, tuomarin mielestä: tasainen kiva suoritus". Liikkuri Hanna "mulla on on isot ja pyörivät silmät".

Pisteitä yhteensä 183 (novice class 183 /200 points), ei tartte enää mennä lastentarhaluokkaan! Tiesin, että meillä on täydet mahdollisuudet ykköstulokseen. Tietenkin, joitain kauneusvirheitä oli odotettavissa ja niitä tulikin. Superhieno olo jäi, muikeata aloittaa kokeissa käyminen perhaan juniorinkin kanssa!

Ennen tämän päiväistä teimme koemaisia pariin otteeseen ja tällä viikolla keskityimme vain olemaan hyviä, ja piru vie, silti jännitti!

Kenraalit
Me pidettiin Prikan kanssa kahdet kenraalit viikkoa ennen koetta. Ekalla kerralla tein itsekseni kaikki putkeen ja palkkasin kiekuen ja ylitsevuotavasti suorittajaa. Pikkasen tuli hötkyilyä ja ääntelyäkin matkaan moisesta omituisesta käyttäytymisestä.  Kaksi päivää myöhemmin päästiin ryhmätreeneihin ja tehtiin paikkista myöten liikkuroituna kaikki peräkkäin.  Edellisestä kerrasta oppineena tämä ohjaaja oli sitten äärimmäisen rauhallinen ja eleetön ja niin oli koirakin! Prikka taisi tehdä kaiken ok, jos  ei pientä kuutamolla oloa yhdessä seuruun pätkässä lasketa mukaan. Valitettavasti tekemisessämme ei ollut minkäänlaista tekemisen makua. Tasapainottelu palkkaamisessakin on kyll niin veitsen terällä, palkita pitää ja kannustaa mutta vain sopivissa määrin. Niin ja treenikin päättyi kuin seinään, kovasti oli tarkoitus palkata koira superisti “pitkästä” sarjasta. Mutta, mutta Prikka näki AAVEEN, juuri kun jäi viimeisen liikkeen eli hypyn istumiseen, joku ihmeen smurffi laskeutui taivaasta. Smurffit, aavet eikä ihmiset kuulu yläilmoihin, joten pienellä koirallani meni pasmat aivan sekaisin. Prikka ei kyennyt muuhun kuin ihmettelyyn, meikäläsen tekemisillä tai sanomisilla ei ulotettu koiran vaikutusalueelle. Melkein puolitoista vuotta meni siihen, että jokin ylitti koiran ymmärryskyvyn ja vei toimintakyvyn, silmät pyöri päässä, kuin tuossa alimmassa kuvassa. Ihan ymmärrettävää kyllä, jos taivaalta satelee pikku-ukkoja, niin kaipa sitä ihmetellä saa. Kouluttajamme Elli otti sitten asiakseen esitellä yläkertaan menevät portaat kävellen niitä edestakaisin jutellen koiralle siinä samassa.  
Kenraalimme siis ei ollut back to basics luokkaa, vaan ihan alkujuurille paluuta. Pitää muistaa pitää hauskaa, eikä muuttua liian staattiseksi hiojaksi! Kiitos muistutuksesta, Elli!
Oli meillä vielä kolmannetkin kenraalit harjoituspaikan suhteen. Prikka pääsi ensimmäistä kertaa elämässään junamatkalle, matkusti kuin olisi aina matkustanut, erona kahteen vanhempaan koiraan se, ettei ole kiinnostunut kanssamatkustajista. Konduktööri sai rauhassa tulla katsastamaan lippuja, eikä Prikka vaivautunut penkin alta edes katsomaan. Takasin tullessa juna  oli puoli tuntia myöhässä, siinähän me sitten laitettiin laituritreenit pystyyn Riihimäen asemalla; seuruuta ja kaukoja häiriössä, ei tullut kylmä kummallekaan.

Hauska koira, paras palkka on leikki ohjaajan kanssa, pallo itessään tai namit ei vois vähempää kiinnostaa, kun valittavissa on riekkumista yhdessä. Tästä on hieno jatkaa eteenpäin. Malttia on, vauhtilähtöjen suhteen töitä riittää! Tuhannet kiitoksen meidän päällekatsojille, ilman teitä tie tähänkin tulokseen olisi ollut paljon pidempi ja huonokuntoisempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti