lauantai 21. marraskuuta 2015

Tekemättömyyden sietämättömyys

Kultsutokoa kuun alkupuolelta

ote Prikan päiviksestä

Jos kerran koira otetaan taloon, niin onhan sille järjestettävä laatuaikaa. Päivällä voin laistaa tästä vaatimuksesta mutt kahdella mitään sanomattomalla en! Siis toissa viikolla ei torstaina eikä perjantaina tapahtunut mitään, tunnin - puolentoista metsälenkkiä ei voi kutsua laatuajaksi. Ja viikonloppu, pyhä hyväinvähistys, eiku hyvä pyhäinhäväistys tms! Sienimetsässä rämmittiin tuntitolkulla ja kumpanakin päivänä. Sunnuntaina pääsin kunnonkohotus lenkille. Ihan yes juosta 15 km, kun sen päälle sai sitten vielä jäljestää puolisen kilometriä sieniretkeläisiä. Jälkipalkinnoksi valitsin viestiharkan, juostiin sienikoirien kanssa sienestäjän ja juoksijan väliä mökin suunnan ja sienimetsän väliä muutamaan otteeseen. Melkein laatuajaksi laskettavaa muttei ihan.

Koitti sitten taas arki ja taaskaan ei laatuaikaa! No johan, oli pakko laittaa yks koirantäkki silpuksi ja ihan olin tyytyväinen lopputulokseen, näytti kivan talviselta ihan kuin ois lunta tupaan tullut. Tiistai oli sit ihan yes, ei tartte ulvoa ilman saksofonin säestystä (tykkään melodioistani sen saksofonin kanssa iltaisin)! Tiistaina päästiin molemmat mustavalkoiset tokoileen ja ihan paljon ehdittiin tehdä, ruutuun mennessä näytin miten ne hippulat vinkuu! Niin ja emäntä taisi saada hyvän vinkin miten saisi karsittua mun pomppimiset sivulle mennessä. En tiedä onko se hyvä, kun pomppiminen on niiiin yes, mut on se ihan kiva mennä kosketusalustallekin. Hyvä päivä siis! Keskiviikkona pääsin ihan yksin kultsutokoihin. Siellä tuli mm. kierrettyä merkkiä myötä- ja vastapäivää. Loppuviikosta sain laatuaika laiskasti - olkkari- ja kellaritokoja! Ei se silloin tuntunut laatuajalta mutt näin jälkikäteen yes.

Lauantaina kävin misseilemässä taas! Ihan kiva mennä jonnekin missä on hirveesti koiria ja niiden hajuja. Ihan avartavaa päästä pois omista pienistä ympyröistä, tarkkailla ihmisiä ja koiria ja nokostella, kun mitään ei tapahdu. Alla tekstiä mun kotiin tuomasta lappusesta. 

21.11.2015 Jyväskylä Int., judge Jeff Horswell, UK
Jun VG, JUK4
Very well muscled. Quite immature. Promising proportions but looks very up in the air. Head could be more typical too much stop. Rounded skull.Big round eyes. Good neck. Quite nice front. Ribs need to sping. Level topline. Rear is ok. Sound mover.

Sellainen kai mä sit oon? Kotimatkalla toi yks ruudinkeksijä otti vinkistäni vaarin ja järjesti vähän laatuaikaa, sain juosta suoraan eteen ja lujaa. No sit hän keksi, että tehdään luoksaria, ja minähän kiltisti juoksin täysillä eteensä. Jaa-a, luminen maa oli sen verran liukas, että tuli keulittua ehkä puoli metriä ylöspäin ohjaajaa, pientä kontaktia puolin ja toisin ja jos illalla kolottaa niin, joku saa katsoa peiliin. Siksi näillä märillä ja liukkailla kotitokot on aikas ok. 
Heipsan, ja toivottavasti nämä täällä muistaa, että laatuaika on koiran parasta aikaa, siitä ei passaa tinkiä, jos kerran uhraudumme olemaan kaheksan tuntia ihan iteksemme.

Talvi tuli aika vetisesti perjantaina Jyväskylään, pikkasen lumisemmin lauantaina:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti