perjantai 31. toukokuuta 2024

Neiti 1 v. - lentävä tapaus

 


Vana, the Rock Star, one year old!


2 kk, Suomeen saavuttu, viettämässä ensimmäistä viikkoa mökillä ja osoitettu intoa noutoon.


4 kk, Kaupunkikävelyltä palaamassa 

6 kk, kaamoksen valossa



8 kk, Ensimmäinen talvi oli pitkä ja tammikuun pakkasilla (-26) oli tarvetta tossuihin. 

10 kk, ensimmäinen Lapin matka ja ensimmäiset hiihdot  (talvi tosiaan pitkä 6 kk).

Nopeasti on mennyt pennun ensimmäinen vuosi. Heti alkuun Vana tuntui erityiseltä koiralta ja erityinen on vieläkin, todella hieno koiran alku, innokas, vauhdikas ja ystävällinen ja hyvin on kuulolla.

 Vana on samalla lailla sosiaalinen niin ihmisten kuin koirien suhteen kuin Kiila, vieläkin tulee pissit, kun nähdään hieman tuntemattomampia koiria, oli koko mikä tahansa ja uusien ihanien ihmisten kanssa voi käydä samoin, kun mataa ihmisten jaloissa tervehtien. Ei me ihan kaikkia tervehditä mutta välillä pitää tuota koiraonnea jakaa vastaantulijoillekin. 

Vana tuli hyvin samanlaiseen koiratilanteeseen kuin isotätipuolensa Kiila, 9-vuotiaan koiran kaveriksi. Kiilan kaverina meillä oli odottamassa Minz-collie, joka selvästi kaipasi kaveria, kun oli jäänyt ainoaksi koiraksi saman vuoden kesällä, kun sekä sitä vanhempi, että nuorempi koira kuolivat muutaman viikon välein. Prikka taas on niin itsellinen, että olisi kyllä hyvin pärjännyt itsekseen. Onneksi Prikkakin hyväksyi uuden kaverin ja on ollut erinomainen roolimalli pennulle.

Luonteeltaan Vana ja Prikka ovat kuin yö  päivä, Prikka on varsinainen diesel-vaunu. Vana on rakastanut vauhtia ja vaarallisia tilanteita alusta asti. Vauhtia ei ole tarvinnut rakentaa, vaan enemmänkin päinvastoin. Teini-ikäinen Vana reagoi ikävän herkästi risahduksiin tai yhtäkkisiin "rasahduksiin". Toivottavasti tämä epäuskoisuuskausi menee ohi. Puolivuotiaaksi asti Vana oli peloton, ennen joulua alkoi murkkuilu, autoilukin muuttui vastenmieliseksi. Uskon, että Vanan ennakkoluulot ja pelot katoaa murkkuilun myötä. 

Vanalla oli valmiiksi asennettuna joitain toimintoja; ei tule keittiöön oikeastaan ikinä muuta kuin pyydämme sen syömään aamuin illoin (ensimmäinen tällainen koira meidän taloudessa). Toinen asia, mitä ei tarvinnut opettaa, on noutaminen.

Vana on todella reaktiivinen ja vauhdikas, liitää ja kiitää onnellisena ja kääntyy heti takaisin kutsun kuullessaan. Mies tuon koiran niin kovasti halusi ja hän on yhä niin tyytyväinen Vanaan ja sen käytökseen.  "Ilo liikkua tuon koiran kanssa" saan usein kuulla. 

Innolla odotan mitä kaikkea meillä on edessä, mahdollisuuksia vaikka mihin on tämän innokkaan kaverin kanssa!


Vayana, the girl from the sea, one year old!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti