sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Voittajan kokeenomainen



Tänään saatiin suru-uutinen Englannista, Jaffien Jaff-isä kuoli. Ikää melkein 13 vuotta. Onneksi pennut omistajineen saivat viime kesänä tavata tuon valtaisen hienon gentlemannin: Wt Ch Flynntastic Red Jaff at Tarnforce ihan livenä. Kuva Jaff-Kiila pariskunnasta viime kesältä tuon pentutapaamisen ajoilta.

Kiila on yhtä karvaton kuin tuossa kuvassa. Hyvässä ja leikkisässä kunnossa, toivottavasti saan joku päivä kuvan Kiilan leikkiin kutsu-voltista, se on aika upea. Vuoden vaihteessa molemmat koirat olivat jonkin verran jumissa selästään. Kiilaan kylkien venyttelyt ovat tehonneet hyvin, muttei Jingaan. Mikä johtuu siitä, että Kiila rauhallisena venyy, kun venytän kuonoa kohti häntää tai kinnertä, mutta Jingan etupää on ehtinyt tulla mukana, siinä vaiheessa, kun saan kuonon vedettyä määränpäähänsä.

Jinga aina valmiina töihin, mutta omaa jujua mukana!

Tehtiin tänään voittajan liikkeet kokeenomaiisesti. Pelkkää tilitystä tästä päivästä, voi siis hyvin skipata tämän loppuosan.
Hups, kokeenomaisessahan paljastui, vaikka mitä.
Paikkamakuussa J. ei mennyt maaten ekalla käskyllä (oma äänensävy oli normista poikkeava). Ylös nousi ekalla mutta hidastellen.
Seuruussa muutama ylimääräinen pyörähdys parissakin käännäksessä ja omiin vasempiin en  ollut tyytyväinen. Jossain vaihheessa kynä putosi taskustani ja koira oli kuin olisi saanut kiven niskaansa! Kontaktin piti hyvin ja juoksut sekä hitaat ok.
Liikkeestä istuminen, lähdin kovin rivakasti liikkeelle ja koira meni maihin. Tehtiin uudestaan ja tuli kaunis kyppisuoritus.
Luoksetulo - tuli Jingaksi kovin hitaasti, eikä kuitenkaan superhienoa pysähdystä seisomiseen, maahanmeno hyvä kuten yleensäkin.
Ruutu meni hyvin, tosin vasempaan takanurkkaan. Muuten hieno.
Tauko.
Hyppynouto - hyvä.
Metalli, liikaa saalistusta.
Tunnari, löysi oman muttei maailman seesteisin suoritus.
Kaikissa noudoissa otti hiukan vinon perusasennon jalkani taakse!
Kaukot - ei noussut ekalla (erittäin epätyypillistä) muuten hyvät reaktiot, s-m huonoin tekniikaltaan - ei löydy hissiä.
Ja mitähän ohjaaja sai taas ohjeeksi? Ihan hävettää, kun ei ikinä ota opikseen. Sitä rauhaa, rauhaa - sen perään taas kuuluteltiin. Käskyni ja liikkeeni ovat aivan liian hätäiset, koiran on vaikea pysyä mukana - diapamia, antaiskohan työpaikkalääkäri?
Noudoissa pidin siitä, ettei pureskelua näkynyt, saalistukseen voin puuttua kierrättämällä kapulan taakse.
Tein vuoromme jälkeen ohjatun. Jinga oli hieman ylikierroksilla, meni merkille ja jäi siihen roikkumaan, tassut pysyi maassa mutta koko koiran olemus oli karkaamassa kapulalle. En ole moista ennen nähnyt. Sitten lähetin vasemmalle ja vanha virheemme taas näkyi, haluaa tulla keskikapulan kautta (käydä vaihtamassa omansa) takaisin. Pari kertaa sama juttu.
Paljon on hiomista muttei toivoton tilanne ollenkaan! Palkkaamattomuus ja siirtymät eivät ole ongelma, pienet yksityiskohdat vain omalta osalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti