keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Terveet Buut

Ei ole vielä hyvin juurtunut tämä oksa, 7,6 kiloa 12-viikkoista!

Kolme pientä elefanttia …


Kovasti yrittivät mahtua samalle kannolle, 
meillä on ollut tapana Buu-kuvia ottaa näillä eläinlääkärireissuilla

Mut ei siihen mahtunut kolmea


Lunkisti odotellaan, että päästää pöydälle pistettäväksi


Tämän 16-kiloisen veivät hoitajat kuvattavaksi eri huoneeseen.

Tämä 18-kiloinen sai tovin maata kyljellään korkean pöydän päällä, 
ja kyllä kehui lääkäri, että on harvinaisen rauhallinen kuvattava

Hain itselleni piparin ja kas kummaa kaikki saivat uskollisuuskohtauksen

Nyt on ipana 12 viikkoa ja päästiin ekalle eläinlääkärireissulle. Ihan suvereenisti seisoi pöydällä tutkittavana, eikä huomannut pistosta lain.
En ole ultravarovainen ja huvikseni kuvauta ja tutkituta koiriani. Mutta Kiilalla oli tosiaan kuultu pientä ylimääräistä ääntä sydämessä edellisillä kerroilla (mm. maaliskuun postaus). Jingalta taas ei ollut löytynyt mitään kummempaa kun sen kyynärät uusintakuvattiin (kun kakkosen kyynärästä pelkäsin rikkoa löytyvän). Nyt sitten halusin, että katsotaan vielä ranteet, kun J. jonkin verran itseään nuolee. Yhdistin siis rokotusretkeen vähän muuta ja tarkistutin, että onko huolta vanhempien tyttöjen suhteen.
Prikan rokotuksen jälkeen kuunneltiin Kiilan sydänääniä lattialta käsin ja samaa pientä extraa havaittavissa kuin edellisillä kerroilla. Seuraavaksi nostettiin Kiila, korkealle pöydälle. Kyljellään makoili hän, kun ultrattiin aorttaa, vasenta ja oikeata kammiota, virtaukset ja läpät kaikki ok. Pikkuruista vuotoa mitraaliläpässä mutta sen ei pitäisi koiraa haitata. Eläinlääkäri kehui Kiilaa kovin mallikkaaksi potilaaksi, makoili rauhallisesti paikoillaan ja sykekään ei noussut oudossa tilanteessa. Tutkimus kesti suht pitkään ja eläinhoitajat haki Jingan kuvattavaksi (kun sekin vaikutti niin helpolta tapaukselta). He ehtivät myös palauttaa Jingan Kiilan tutkimuksen aikana. Muuten näytti nivelet ja ranneluut hyviltä mutta yksi pieni ulommainen "seesamiluu" oli murusina toisessa ranteessa. Eiköhän me hyvin pärjäillä tämän terveen katraan kera! Ja kylkä jaksoi eläinlääkäri kehua kaikkia kolmea!
Nyt ylös ja ulos mun liikennevalojen kanssa. Kiilalla loistaa silmät punaisena, Jingalla keltaisena ja Prikka antaa luvan mennä, silmät vihreinä taskulampun tai kameran valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti