tiistai 24. tammikuuta 2017

Talvista luxusta

Talvista luxusta on, kun pääsee treenimään lämpimään halliin muiden seuraan. Viikko sitten Woollandialaisten järjestämään viikonloppukoulutukseen tuli yksi peruutuspaikka. Kun itsellä oli huutava pula treenamisesta, treeniseurasta ja hyvistä treeniolosuhteista, niin sinnehän piti päästä. Kaksi vetonaulaa lisää oli paikka, Strömfors, jota kaikki ovat kehuneet ja jonka "pystyttämistä" on sivusta seurannut kaiken aikaa sekä minulle uusi mutta yhtä lailla kehuttu ja tunnettu Jessica kouluttajana. Odotukset olivat siis kovat, mutta puitteet ja koulutus ylittivät silti odotukset.


Lauantaiaamuna teimme AVON koemaisesti. Aloitimme seuruulla, koira oli ihan hyvä mutt yks tietty ohjaaja taas vähän kääntyili miten sattui ja niin ei koira pysynyt aina mukana käännöksissä. Ihan alusta ei Prikka ollut täysillä mukana, parani loppua kohden. Liikkeestä seisominen oli hieno. Seuraavana luoksari, suht hyvä draivi mutta pieni polveen törmäys ja jätättäessä oli kuikuillut ympärilleen. Liikkeestä istumisessa ohjaaja ei uskonut, että koira istui ja tuli kurkkailtua taakse, muuten ok. Ruutu ihan ok. mutta Prikka jäi turhan etulaitaan. Tämä oli meidän eka setti, pieni palkkaus ja briiffaus ja taas jatkettiin. 



Toinen setti aloitettiin noudolla, missä oli pientä mälväystä muuten hyvä, Seuraavaksi hyppy, oikein mallikas suoritus.  Kierrossa en ilmeisesti osannut koiraa valmistella tarpeeksi hyvin, kun lähti aika lailla vasemmalle kohti ruutua, josta sitten korjasi merkin kiertoon. Kaukoissa saatiin taas meidän nukkumisongelma näkyviin. Ei mennyt ekalla maahan ja ensimmäistä istumista piti vahvistaa uudella käsimerkillä, vähän tahmeat vaihdot kaiken kaikkiaan. 
Iltapäivällä teimme korjaussarjaa aamupäivän liikkeisiin. Seuruussa ohjaaja sai ohjeita kääntyä ripeästi ilman ylimääräisiä steppailuja. Palkkaa usein heti käännöksen jälkeen ja vähän voi vihjata sanallisestikin ennen käännöstä. Jessica tykkäsi Prikan perusasennoista. Teimme targettia, ja onnistuihan sinne meno ilolla ja vauhdilla, kun otti suuremman targetin käyttöön, ei tarvinnut koiran himmailla onko lapulla vai ei ja itse pystyi palkkaamaan. Liikkeiden välissä ei passaa päästää koiraa hillumaan, läsnä ja lähellä kaiken aikaa. 
Paikkistreenejä ehdimme tehdä kimpassa. Prikka istui moitteetta, vaikka olin piilossa. EVL-loppuosa ei sujunut. Eli ryhmätreenejä jatkoon.



Sunnuntaina teimmekin ylempien luokkien liikkeitä. Kaukojen seiso-maahan on yhä se, mikä ei suju. 


Yhdeksi lääkkeeksi saimme maahanmenon peruutuksen kautta - ajatus peruuttamisesta! 


Tehtiin liikkuroitu tunnari ilman kommervenkkejä ja löysi oman.


 Haastetta hommaan tehtiin ihan läheltä, kapulat vieri vieressä tai päällekkäin ja se oma piti poimia.


Myös eteenmenoja treenattiin, ei osannut hallissa, ellen käynyt reittiä näyttämässä.

 Menikö Prikka eteen ja palkkaa pitäisi saada pysäytyksen jälkeen?


 Tässä taidamme pohtia hässäkän syvintä olemusta. Hyvin lähti Prikka kiertoon (no, vähän se ruutu taas houkutteli, mutta...), hyvä paluu takaisin. Paluuhyppyjä treenailimme, kovin on vaikeata hypätä vinoon palatessa. Vinohypyt pysyvät siis agendassamme.
Teimme myös metallihypyn. Hyvin haki, eikä kalissut, vinous haittasi paluuhyppyä, piti auttaa. Teimme myös ohjatun, joka oli ihan täydellinen, hieno merkille meno ja vasemman poiminta.
Kyllä mahtuu paljon yhteen viikonloppuun! Tai sitten pohdimme sitä, että "dieseli" pitää pitää virkeänä koko ajan sitä ei saa päästä haahuilemaan, eikä myöskään lepomoodiin, niin kauan kuin homma jatkuu. Sunnuntaina kiinnitin liikkeiden väliin enemmän huomiota ja skarpimpi oli Prikka.

Katsomo seuraa tai seurustelee, tuhannet kiitokset Woollandian väki, kun niin ihanasti otitte meidät tuntemattomat joukkonne, kovin oli kotoisaa ja mukavaa. Prikan "action" kuvat ovat Marikan & co ottamia, kiitos niistäkin, Woollandialaiset! Strömfors Dog Sports halli oli mielettömän hyvä paikka treenata, oli tilaa, hyvä pohja, keittiö, vessoja paljon ja hyvät ulkoilumaastot vieressä.

Strömfors Bed and Bistro, söimme jumalaisen hyvin, aivan ihan paikka!

Strömfors






Lauantaina oli upea aurinkoinen päivä, ihan olin pakko karata aurinkoiselle jäälle!
Voiko enemmän luxusta olla kuin onnistuneet treenit osaavan ja sympaattisen kouluttajan kanssa hulppeassa hallissa, hyvässä seurassa ja vielä ulkoilut aurinkoisessa ja idyllisessä maastossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti