tiistai 26. syyskuuta 2017

Jinga parin vuoden tauon jälkeen EVL-kokeeseen
Kuvat pari kuukautta aiemmasta Maaritin koulutuksesta

Tulipahan testattua yhdistelmä EVL uusilla säännöillä ja Jinga. Ihmeitä ei ollut odotettavissa, kun ei meillä ole enää mitään bravuuriliikkeitä. Koko ajanhan Jinga on saanut treenailla jotain muttei me niin vakavasti osattu ottaa, seuraamista en ole halunnut tehdä, kun se on niin vaikeata mutta noudot ovat parantuneet tauon aikana ja hässäkkäkin on ihan mukava. Ruutu on ihan fifty-fifty aina. Viimeiset pari kuukautta ollaan pikkaisen tavoitteellisemmin treenattu. Nyt sunnuntaina osallistuimme Laukaan järjestämiin Keski-Suomen piirinmestaruuskokeeseen, tuomarina Riikka Pulliainen. Paikalla oli vain seitsemän EVL-koirakkoa. Riikka ja Jingan ikätoveri Rieha-kelpie teki voittivat piirinmestaruuden tekemällä jäätävän upeat setit!

Paikkis neljän koiraan ryhmässä.
Istuminen 10 - oho, ensimmäisen kerran näin vakaa istuja, ilman mitään tepsutteluja.
Paikkis 8, Meni maihin naapurin käskystä (potut pottuina, naapuri lähti luokse Jingan käskystä), J. tuli vaisusti luokse ja istui miten sattui. Eli saatiin hyvät pisteet.

Liikkeet tehtiin kahdessa osassa.
Ruutu 9, vähän epäröiden lähti eteen ja suuntasi alueen eteen, kääntyi sitten katsomaan minua ja korjasi pienellä avulla alueelle. Loppuosa ihan moitteeton ja vauhdikas.

Seuruu 7,5, Jingan näköinen, äänteli askelien lisäksi myös muuten parissa kohtaa ja voi, ei päässyt mukaan peruutusseuruun käännökseen. Voih, kun se on ollut melkeinpä parasta tuon koiran seuruussa.

Ohjattu 9, aikas hyvä, oikean haki.

Tunnari 9, irtosi hitaahkosti mutta muuten ok.

Toinen setti

Luoksari 7,5
Kovin hitaasti tuli, pysähdykset suht ok. pa., no jaa.

Zeta 9 - ihan hyvät stopit mutta seuruuksi meidän etenemistä ei voi kutsua, yksi surkeimpia esityksiämme. Ollaan joskus osattu paremminkin, vaikka kompastuskivi onkin ollut.

Hässäkkä 0, Voi Jinga, sä osaat sen niin hienosti, mutta nyt päätit, että tämä oli pelkkä noutoliike.

Kaukot 8,5 , ensimmäinen istumaan nousu hidas ja kyttäävä, muut vaihdot ok. Tavanomaisen pepun verran eteni.

Yhteensä pisteitä 239,5, mikä riitti kakkostulokseen ja viidenteen sijaan.
Kolmea viikkoa aiemmin käytiin Laukaan epiksissä, jossa sai tehdä koemaisesti paikkiksen lisäksi ruudun, luoksarin, tunnarin, hässäkän ja zetan. Silloin oli paikkis-istumisessa mennyt maihin just ennen ajan päättymistä. Siispä treenasimme istumista ennen koetta ja sillein kenties yksi moka vähemmän. Ruutuun lähettäessä meni silloinkin kovin epävarmasti eteen ja osui just ja just alueelle. Itse ruutu ok. Tolvana vaan karkasi seuruuseenkin ennen aikojaan. Luoksarissa oli ihan ok vauhti mutta ekan stopin varmistin käsiliikkeen isäksi äänellä. Tunnari oli hyvä ja varma. Zeta ei kaunis mutta sunnuntaita parempi. Hässäkkä oli ihan hieno. Loppukesän porukkatreenit jäi aika vähiin, muutaman kerran sentään oltiin valvovien silmien alla, käytiin Mikkelissä tokoringin koulutuksessa ja pariin otteeseen treeanailtiin Maaritin kanssa.
Ehkä me käydään vielä joskus tsekkailemassa, mikä on kisakunto, Jinga niin tykkää kaikista vauhtiliikkeistä. Mitään suuria odotuksia ei ole meidän tokomenestyksen suhteen, pilkunviilaus jäänee aika vähiin. Tehokkaammalla treenillä voitaisiin olla himpun verran parempia muttei paljon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti