sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Meidän syystytöt täyttivät vuosia

Ovatko neitsyet vakavia ja vakaita,  niinkuin meidän tämän kuun synttärisankarit? Kumpikaan ei vähästä hätkähdä. Kiila 11 v. tosin rakastaa yhä varauksetta kaikkia ihmisiä. Prikka 3 v. taas on rajoittuneempi, ulkona ei välitä kenestäkään vieraasta. Jos perheen nuorimmainen saa valita, niin ei mene edes kutsusta ketään moikkaamaan. Kotiin tulevat moikkaavat kaikki kolme yhtä iloisesti ja ovat kilpaa tyrkyllä. Ihanan vetreä ja nuorekas Kiila on, ei siitä ikä näy muuta kuin siinä, että valikoivasti lähtee juoksulenkille mukaan eikä sienimetsässä turhaan juokse ihmisten väliä. Kuurous kyllä vaivaa selvästi. Mummeli raukka ei kuule, koska olemme lähdössä ulos, koska jääkaappi aukeaa, kuule kuitenkin koirien haukkumisen ja oven takana olevaa rapinaa

Nyt ovat koiramme käytännössä kovin aikuisia mutta on ne tainnut olla jo pidempään, Prikka, kun on syntymävanha, ei ole kovin vallaton ollut ikinä. Toivotaan, että on monta vakaata vuotta edessä näiden vakavikkojen ja  säheltävän  "vauhtisiskonsa" kanssa!

Vihdoin on Prikan kilppariarvot oikeissa arvoissa, nyt voidaan hakea EJ-rekisteriin ja päästään haluessamme kisaamaan. Upeinta on ettei tarvitse käydä enää kuukauden tai kolmen välein antamassa verta labraa varten. Prikka ei kovinkaan halukkaasti astunut enää sisälle eläinlääkäriin parilla viime kerralla. Kiva, että Prikka on vihdoin normien kirjoissa. Pyysin myös eläinlääkäristä Prikan painoja, ja sain hienon käppyrän pentuajoista asti. Selvästi käppyrässä oli tasanne 18 kilon kohdalla. Kun ronkelille rupesi ruoka maistumaan viime syksynä, ei tyhmä omistaja tajunnut vähentää annoksia, vaan paino pääsi nousemaan yli 23 kilon. Nyt se oli pudonnut jo alle 19 kilon.  Nyt ovat kaikki kolme hyvällä mallilla, vailla ylimääräistä painolastia.


huhtikuu toukokuu kesäkuu syyskuu
Tutkimus: T4 (tyroksiini, kokonais) (S/P)
Tulos: 2.6 Tulos: 42.6 Tulos: 38.2 36.00.00
Yksikkö: nmol/l
Viitearvot: 15.00-53.00
Tutkimus: T4-v (T4-vapaa) (S/P)
Tulos: 25.1 Tulos: 51.5 26
Yksikkö: pmol/l
Viitearvot: 9.00-40.00
Tutkimus: TSH (tyreotropiini) (S/P)
Tulos: 3.35 Tulos: 0.73 Tulos: 0.86 0,28
Yksikkö: ng/ml
Viitearvot: 0.00-0.50
Tutkimus: T4/TSH-suhde
Tulos: 0.78 Tulos: 58.36 Tulos: 44.42 128.57.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti