tiistai 18. kesäkuuta 2019

VOI ISain tällä viikolla Pihla Haukisen ottamia kuvia rotumestiksistä, osan niistä lisäsin jälkikäteen edelliseen postaukseen, jälkimmäisen setin jätin tähän Muuramen kokeen "kuvitukseen". Kokeessa oli vähän osanottajia ja vielä vähemmän sadekuvaajia.

Vihdoin saimme Prikan kanssa kauan odotetun voittajan ykkösen. Kyllä nöyräksi tekee tämä urheilu tavan koiraharrastajan. Niin takuuvarma koira monessa mielessä ja ei vaan osata kokeissa. Onneksi talvella saimme selätettyä tunnari- ja metalliongelmat, jotka meitä vainosi viime vuonna voittajan kokeissa kaukokooman lisäksi. Kolme ensimmäistä koetta meni tänä vuonna suht kivasti mutta vuorotellen tuli nollattua eri juttu: tunnari, ruutu ja ohjattu. Sen verran lähellä ykköstä olimme rotumestiksissä, että sieltä tultuamme kyselin, oliko Muuramen iltakokeessa viikkoa myöhemmin tilaa ja olihan siellä. Muutamana päivänä otimme tehotreenejä perusasennon, luoksetulon stopin ja kaukoherätysten suhteen, jotka näyttivät olleen kevään kokeiden heikkouksiamme. Perusasennoista saimme moitteita noudoissa, L:ssä ja luoksareissa, ei niinkään seuruun yhteydessä.

Maanantai oli helteinen päivä. Juuri, kun lähdin kotoota taivas tummeni ja sateen uhka oli tuntuva, vaikka Foreca ihan muuta väitti. Otin sadetakin kuitenkin vielä mukaan. Koe alkoi ukkosen jyristessä ja salamoiden välkkyessä.
Perusasennon saimme kuntoon Muuramen kokeeseen,  niistä meistä erikseen kiitettiin. Treeneissä sain hienoja ja näyttäviä stoppeja mutta Muuramessa hyvä, kun Prikka edes vaivautui pysähtymään, koira valui ja valui. Kaukoissa nousi istumaan ensimmäisessä siirrossa mutta seuraavaan siirtoon sitten tarvittiinkin jo kaksi käskyä.
Huonon luoksarin lisäksi märkä metalli oli sen verran epämukava, että Prikka pudotti sen suustaan, vilkaisi minua ja otti suuhunsa ja palautti ilman uutta käskyä. Myös tunnari oli epävarma, tökkäsi kuonollaan rivin ensimmäistä kapulaa, nosti keskimmäisen, sylkäisi ja poimi sitten siitä viereisen. En tiedä vaikuttiko sade ja märkyys noihin kahteen liikkeeseen. Kun koe oli ohi, niin en kyllä osannut ykkösestä olla varma lainkaan noiden epävarmuuksien takia. Mutta niin vaan riitti pisteemme ykköseen.

Tässä sama numeroin. Hyvin näkyy vahvuutemme ja heikkoutemme.


30.3 19.5. 9.06 17.06
Jyväskylä Laukaa Ruotsinpyhtää Muurame
Halmiala Räsänen Berghäll Herrala
paikkis 10 8 10 10
seuruu 8,5 9 9 9
L 9,5 10 8,5 10
luoksari 8 7 7 6,5
ruutu 8,5 9 0 9
ohjattu 10 0 10 9,5
tunnari 0 9 10 7
kauko 7,5 8,5 6 7
metalli  9,5 9 9,5 7
kok. vaik. 9 9 9 9
yht. 246,5 252 241 262,5Alla Pihla Haukisen ruutukuvat Strömforsista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti