sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Ensimmäistä kertaa Piirinmestaruuskokeissa - pronssia!


 Kuvat Satu Kajosmäki

Keski-Suomen piirinmestaruus tokossa ratkaistiin tänään Keuruulla. Mittelöihin oli ilmoittautunut harvinaisen vähän joukkueita; vain neljä, yksilökisaan oli ilmoittautunut kymmenen koirakkoa. Kolme oli poissa, joten meitä oli vain seitsemän. Päivä alkoi EVL-luokalla ja numero yksi osui meidän kohdalle. Tällä kertaa paikkahommelit meni ihan ok. Mutta tämä pöljä ohjaaja ei osannut vaatia koiralta kontaktia ennen kehään menoa. Niinpä meidän kontakti oli ihan muuta kuin sitä iloista Jingaa, mihin olen tottunut. Zetalla aloitimme, tällä kertaa ohjaaja muisti liikejärjestyksen mutta sen verran huonosti antoi viimeisen jäävän käskyn, että istuminen jäi seisomiseksi. Luoksetulo oli surkea, nyt muutamissa treeneissä on vauhti tippunut seisomisen ja makuun välillä ja niin nytkin, yäk! Sitten aikas löysää seuraamista. Lopuksi jingamainen ruutu.
Toiseen osioon (siihen vauhdikkaampaan) valmistelin koiraa paremmin, tosin ongelma on valmistelut ennen seuraamisia, mutta valmistelin kuitenkin. Toinen osio alkoi metallilla, tunnarin kautta ohjattuun ja lopuksi kaukot.
Kasaan kursimme 265 pistettä, harmilliset  zetan ja kaukojen isot virheet vitosineen ropisuttivat kovasti saldoamme. Tuomarina oli Ralf Björklund.

Paikka istuminen 9 - oli hiukan teputellut siinä alussa
Paikkamakuu 9,5 - vino p.a. lopussa (meni vaisusti alas ja ylös)
Seuraaminen  7 - ei oltu ainakaan kuplassa, ei kuplinut vaan enempikin vaisu, vingahti kerran ja oli pyörähdellyt peruutuksissa
Zeta 5,5 - seuraamista kehnoa ja viimeisenä ollut istuminen jäi tekemäti
Luoksetulo 8,5 - laamaili kakkosvälin
Ruutu 10
Ohjattu 9,5
Metallinouto 10
Tunnari 9 - yhden kerran meni yli, pongas ehkä vauhdilla kapuloille
Kaukot 5,5 -  kaukot alkoi hyvin, vaikka meinasi tehdä jotain takana treenaavamme koiran käskyistä, tuosta häiriöstä? johtuen ei ollut kuulolla viimeisessä vaihdossa, eteni pepun verran.

Vaikkei siis saavutettukaan superflowta, niin saimme aikaiseksi ykköstuloksen ja pisteemme riittivät pronssiin! Ihan hyvin ekakertalaisilta! Kuusi kiitettävää liikettä!  Kaksi vuotta sitten kisasimme  vielä alokkaassa PM:n joukkuekisoissa. Piirinmestaruus meni ansaitusti ihanaiselle labradori Ruulle ja Maaritille.
Päivä oli upea ja aurinkoinen viettää kisoja katsellen. Ja tulipa siinä lopussa nähtyä aikamoista sekaannusta. Alokasluokan paikkamakuu meni ihan plörinäksi yhden viattoman? nuuhkimisen takia. Heti alkuu tolleri,1 nousi ylös haistelemaan naapurinsa,2 ihania hajuja. Ennen kuin ykköstä saatiin kiinni, niin kakkonen nousi ylös. Kun ohjaajat pääsi koiriensa viereen, niin sitten pörinä, jolloin vielä vieressä maannut koira, 3 päätti ottaa hatkat. Ikävä kyllä koirat eivät osanneet nollata tilannetta, vaikka ne ohjattiin kehästä ulos rauhoittumaan. Kaikki tulivat takaisin ylimääräisillä kierroksilla ja levottomuudella varustettuna, ikävä kokemus varsin viattoman oloisesta lähtötilanteesta. Näin ensimmäistä kertaa senkin, että häiriköimään mennyt koira suljetaan pois kilpailusta. Oikein hyvä ja kaivattu muutos, jos vähän vähenisi onnen onkijoiden määrä.

Tuloksia ovat tahkoneet myös Jollyt:
Särmä oman piirinsä tokon mestaruusjoukkueessa ja sai viimoisen avoimen ykkösen, pisteillä 172 ja sijoituksella 5/13. Ei ollut porsas pysähtynyt luoksarissa, muuten superpisteet.
Fun keräili neljännen ykkösluokan nollansa Kokkolassa, kun taas oli sama tuttu tuomari, niin saa vielä jatkossakin keräillä ykkösen nollaa.
Onnittelut ahkerat ja taitavat Sara & Carina!

2 kommenttia:

 1. Onnea piirinmestaruuspronssista! Teitähän saa alvariinsa olla onnittelemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi me ei kisata useammin :)
   En tainnut eilen edes sisäistää saavutustamme (kunnon suomalaisena keskityin vain puutteisiin). Tänään on kyll ollut onnesta soikea ja onnellinen, kun on tuollainen kultakimpale treeni- ja kisakaverina!

   Poista