sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Loisteliaat puitteet tasontarkistukselle 1-vuotiaalla

Kuva viikkoa aiemmin treeneistä

Laukaan koiraharrastajat tarjosivat hulppeat puitteet kisamaailman korkkaukseen järjestämällä epävirallisen kokeen supermölleille, alokasluokalle ja avoimelle luokalle. Vähän aikaan ei epäivirallisia kokeita tokon saralla ole ollut meidän seuduilla.  Ajattelin, että koe olis täynnä mutta ei, muutama koirakko joka luokassa. Kaksi kuukautta sitten emme olleet tehneet yhtään kokonaista liikettä. Lomien jälkeen elokuun alusta olen yrittänyt panostaa kokonaistenkin liikkeiden tekemiseen (ettei se käsi olisi joka välissä menossa palkkataskuun). Elokuun alusta aloitimme hypyllä, sitten kaukoilla, merkin kierrolla ja luoksarilla, pikkuhiljaa hyvää tulee metodilla. Pari viikkoa ollaan tehty jo pariakin liikettä putkeen. Koe tuli kuin tilauksesta - tasontarkistus ja koetilanteeseen reagointi paikallaan 1-vuotiaalle. Superia oli se, että kisajärjestäjät oikein toivoivat koiran palkkausta liikkeissä ja liikkeiden välissä. Vau, olipa mukava lähtötilanne.
Ja näin meille siellä kävi:
Paikkamakuu, 1 minutti: 9,5  -  liikkeen lopussa meni isutmisesta vielä uudelleen maahan ennen liikkurin vapautusta, lisäksi oli hieman vinossa alusta ja meni lonkallekin, mutta näistä ei tuomari rankaissut.
Seuraaminen 10 -  piti hyvin kontaktin mutta hidasteli liikkeen lopun istumisessa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 7 - jäin juttelemaan liikkurin kanssa istuuko koira vai meneekö maahan, enkä sitten aloittanut liikettä alusta, ei voinut enää koirakaan tietää, että missä mennään ja lähti seuraamaan :)
Noutoesineen pitäminen 9 - siirsi kapulan paikkaa suussa kertaalleen.
Kauko-ohjaus 9 nousi istumaan kaksivaiheisesti
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10
Yhteensä 185 pistettä!

Vau, tästä on niin hyvä jatkaa! Ei tässä voi muuta kuin ylpeä olla, kokonaisvaikutus 10, koira iloisena valmiina hommiin ja yhteistyöhön. Yhtään ei häirinnyt koetilanne ja Prikka toimi ihan niin kuin kotikentillä. Niin, ja palkkaamattomuus ei taida olla tuon koiran ongelma, ihan kelpaa sosiaalinen palkka siinä missä namit ja lelutkin, toki tässä vaiheessa niitä kehuja ja vahvistusta pitää jaella.
Kiinnitämme siis yhä huomiota paikkamakuun asentoon, Prikka menee niin helposti lonkille ja lepäilee, sotilaallisuutta tähän.
Seuraamista ollaan tehty kovin vähän noin pitkänä, joten siitä olin ylpeä.
Luoksarin vauhti näyttää kärsivän lyhyestä matkasta, tähän jonkinlaista varmuutta.
Pito - miksi koirani haluaa pyöräyttää kapulan takahampaille, tähänkin on siis puututtava.
Kauko alokasluokka ihan yes, mutta heti pitemmässä sarjassa epävarmuus iskee, kun kehumatta pitää jatkaa ja jatkaa.
Estehyppy aika hieno, vaikka viikolla kiersikin esteen, kun jätin koiran turhan kauas.
Malttia pitää kovasti kasvattaa, nyt niin helpolla tarjoaa istumista tai maahanmenoa ennen aikojaan tai turhaan, jos mitään ei ole tapahtumassa.

Kiitos Laukaan väelle näin ihanasta mahdollisuudesta astua vakavaan koemuotoon!
Niin ja palkinnotkin oli upeammat kuin monessa virallisessa kisassa!

Kentällä ei ylimääräsiä silmiä ollut, niin eipä ollut ketään kelle tarjota videokameraa. Kisakaverin kanssa videoimme toisemme. Siksi suorituksestamme puuttuu paikkamakuu ja viimeisenä ollut hyppy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti