maanantai 26. syyskuuta 2016

Kolmas kokeemmeKuvat Gill Wise

Nyt on kisakokemusta jo kolmen kisapäivän verran. Sunnuntaina olimme Lontoon tienoilla Enfieldissä kisaamassa, ilmoittautuneita oli yli 400. Päivä alkoi Jingan pre beginnerillä, kun oli running orderissa viidentenä. Ihan kiva, kun ehdin katsoa muutaman koiran suorituksen ihan oikean kehän osalta. Uutena kokemuksena alimmassa luokassa tuli seuraaminen ympyrän kehällä, tämä remmissä. Myös vapaana seuraaminen oli simppeli, kehän halkaisija edestakaisin. Hieman turhaa kiirettä tuossa täyskäännöksessä ja remmin pitäminen vasemmassa kädessä kuulemma työnsi Prikkaa kauemmas. Jinga pystyi sen ainoan arvosteltavan sivulletulon tekemään taas omalla pyrähdyksellään. Ei muita mokkeroimisia kehässä, Jingan kohdalle viivoja kerääntyi kahden pisteen verran, Prikalle yhden neljänneksen vähemmän. Näillä hienoilla pisteillä Prikka voitti luokkansa ja Jinga tuli toiseksi.
______________________

Show: Southern GSD
Class: Pre-Beginners
Judge: Rob Summerfiel
Date: 25/9/2016
NO. ENTRIES: 31
RAN: 21

1st Riitta Kuittinen with FOXBARTON KINGS FANCY (BC B)
My goodness, what a day you had today Riitta! Two outstanding rounds with young Prikka taking the win over her more experienced family member. Never judged you before but was mightily impressed by your smooth FCI style of handling, highly motivated, happy and responsive dogs and your absolute delight with their work. Some minor drifts on the circle which I felt were down to your lead position rather than training errors, and some work on the “UK style” turns will give a final polish. Include those blisteringly fast and accurate recalls and you have a really strong platform to build on. Many congratulations and the very best of luck with your fab girls!
Lost 1 HOL, 0.75 HF Total 1.75

2nd Riitta Kuittinen with ACULSIA STAR CHASER (BC B)
Chased her younger kennel mate home today after working in the running order and left me with my jaw heading south – it's not often you get an A round in Pre-Beginners! Jinga matched Prikka paw for paw in the HOL and produced a super fast recall, nailing the present and finish perfectly; just lost a little more on the HF, again on the AT, a minor lag and drift and a crooked sit at the end. A great result today, well done!
Lost 0.75 HOL, 1.25 HF Total 2
____________________________

Paikkikset meni mukavasti myös. Nyt oli eri kehät uroksille ja nartuille, jossain luokassa koiria oli yli 50. Paikkisten jälkeen menin Prikan kanssa noviisikehään. Noviisin seuruut olivatkin huomattavasti pidempiä ; ei mielestäni mitään selviä kömmähdyksiä. Noudossa Prikka kyllä luovutti ekalla käskyllä mutta maltti puuttui taas, eikä voinut odottaa sivulle käskyä. Pisteitä menetettiin melkein kahdeksan edestä.

Jingan halusin ilmoittaa A-luokkaan, että saatais jotain uuttakin kuvioihin, A:ssa paikkikset pitenivät ja hihnassa seuraamisesta pääsi eroon. Uutena liikkeenä englantilaisten tunnari, kapuloiden tilalla nenäliinan kokoiset kangaspalat. Pikkasen sähikäisenä pyrähti neiti omaansa etsimään, ensin tutkin vain puolikkaan rivin kunnes lähti pidemmälle ja löysi omansa. Yhtä rättiä ehti härppiä, ennen kuin omansa toi. Käytti nenäänsä ja löysi omansa, se on pääasia. Toinen uusi juttu oli luoksarin sisältyminen seuraamiseen, koira kutsuttiin seuruuseen mukaan ja seuruuta jatkettiin. Tässä luokassa ei saanut enää kehua eikä kannustaa koiraa, käskyn yhteyteen sai liittää käsimerkin, arvostelu taisi olla aika lailla tiukkaa, yli 15 pisteen edestä oltiin menetetty ennen tunnaria ja siinäkin meni ainakin pari pistettä lisää. Jälkikäteen harmittelin kovasti sitä, etten tullut kerranneeksii luokan liikkeitä ja liikkurin ohjeita. Se kyllä kostautui. Tuomarikin mainitsi, että pitäisi treenata jonkun kanssa, turha menettää pisteitä oman osaamisen takia. Mokasin myös noudossa, tulin heittäneeksi aivan liian kauas, Jinga sai liikaa vauhtia ja tuli sitten vauhdin hurmassa ja "selkärankamuistinsa" ohjaamana suoraan sivulle.

Näin aamulla mielestäni tutun näköisen tytön. Kun törmäsimme seuraavan kerran, oli pakko kysyä, että onko hän Suomesta. Olihan hän ja hänen lisäkseen, kilpailussa oli kolme muutakin suomalaista, joista kaksi kisasi.

Noviisien paikkamakuu alkamassa

B-luokan nartut ja istuminen (hyvin on koirat suunnattu ohjaajien poistumissuuntaan)

Sama luokka ja makuu alkamasssa

Englantilaisten tunnari (kuva Richard Nicholls)Jaloittelua ennen kotiin lähtöä, tämä etualan heppu kovasti tarjosi kovin innokkaasti seuraamista

Illalla Prikka tutustui paimennukseenEi kommentteja:

Lähetä kommentti