maanantai 11. joulukuuta 2017

BC-tokoa

Viikonloppuna SBCAK järjesti toko- ja agilitykoulutusta Strömforsissa. Kovasti halusin mukaan, mikäs sen kivempaa kuin päästä koiraharrastajan mekkaan vuoden pimeimpänä aikana. Ihan helppoa ei autottoman ole Strömforssiin päästä täältä Keski-Suomesta. Onneksi sain sovittua kyydin perille ja pääsin ilmoittautumaan! Olipa luxusta treenailla sisällä lämpimässä 14 bortsun joukossa ja katsoa ja kuvata muitakin. Koirat oli tasoltaan ja iältään laidasta laitaan, hyvin siis mahduimme sekaan. Prikan vuoro oli aamusta heti toisena. Sain tungettua kamerani Niemen Elinalle, joka kiltisti sitten nappasi kuvia Prikan treenistä, suurkiitos! Treenikaverini vinkkaili pari viikkoa aiemmin, että kannattaa kiinnittää huomiota Prikan saalistamiseen. Siispä otimme agendalle saalistuksen ja pidon, kun ei sitä meinaa itse nähdä miten koira kapulaan tarttuu.




Teimme ensin hässäkän ja siinä ei kyllä heti näkynyt mitään ongelmaa. Prikka taisi vain tehdä väärän asennon kierron jälkeen ja kun korjasin, niin lähti siitä ohjauksesta kapulalle. Uusinnalla ihan hieno hässäkkä.

Hässäkässän kapulan poimimiset olivat tällä kertaa suht kauniita. Kapulan pieni klonksuminen tuli kuitenkin näkyviin sivulle tullessa.

Treenasimme siis pitoa, hyvin piti parin metrin päässä. Teimme samaa myös sivulla ja näitä treenaillaan jatkossa, näin pyrimme vakaaseen pitoon.

Päätettiin siirtyä ohjattuun, josko sitten saisimme saalistusvirheen näkyviin.

Ensin tehtiin EVL:n ohjattua. Merkille menot oli aikas hyvät.



Poiminnassa näkyvissä jo pientä saalistusta, Prikka ei liiemmälti niiaillut kapulan otossa, niin ei se ihan nätisti suuhun osu.

Uusi lähtö ohjattuun.


Laitettiin kapulaa Maaritin eteen kuin myös seinän viereen, niin pakko oli koiran jarrutella hieman ja keskittyä poimimiseen. Näin aina välillä tehdään.

Ja hyvin kääntyy koira palautukseen

Käytiin pariin otteeseen joella kävelyllä, treenittiin myös eteenlähetyksiä pihalla ja sisällä teimme itseksemme tunnaria ja metallinoutoa pitoa painottaen. Ei tarvinnut koiran koko päivää häkissä olla, kun pääsi välillä hommiin tai kävelylle.

Strömforsin kentän laidalla, välillä ihan sinistä taivasta. Joutsenauraa sain myös ihailla.

Kotosalla on suht vihreätä

tai talvista


tai jotain siltä väliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti