sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Kevääseen


 Lauantaina ehdimme aamusta upealle aurinkolenkille! Puolilta päivin jatkui viikonloppuluento-ohjelmani. Koira-aiheisia luentoja sattunut hauskasti neljänä viikonloppuna peräkkäin. Eilen olin kuuntelemassa Salme Mujusen rakenneluentoa ja se tuli ihan tarpeeseen. Nyt voisi olla hiukan helpompaa katsella koiria "sillä silmällä". 
Tuli sitten ostettua samalla 1000 sivua lukemista. Ajattelin ensin, että ottaisin rakennekirjan englanniksi, kun olisi ollut kompaktimpi pakkaus. Se olisi pitänyt tilata, pääsin helpommalla ottamalla melkein 800-sivuisen suomenkielisen version. Salmen uunituore koiranjalostuskirja oli näytillä myös ja Kiilahan oli päässyt kolmeen otteeseen kirjan sivuille pentujensa kanssa tai ilman. Lukemisesta ei siis pulaa, kun tämä kirja tarttui myös mukaan!Palleropuut oli aika hauskoja

Jotenkin olen ollut siinä uskossa, ettei viime vuonna tullut paljoakaan treeanailtua koirien kanssa (kuin ei myöskään nyt alkuvuodesta). Katselin hieman treenikirjaa, niin ollaan me kuitenkin jotain tehty. Itseksemme ja tai kavereiden kanssa treenasimme hieman yli 100 kertaa ja ohjattujen koulutusten anneista pääsimme nauttimaan kymmenenesti. Jälkimmäinen on ihan ihanteellinen määrä mutta edellinen ei. Kyllä sitä pitäisi hiukan enemmän tehdä niitä pohjia, että koulutuksista olisi jotain hyötyäkin. 

Tämän kolmikon huolto on ollut kovin tuuliajolla. Kolmasti runsaan kymmenen vuoden sisällä olemme joutuneet sanomaan hyvästi meidän vakihuoltajalle (hieroja, fyssari) ja etsimään uuden. Hups, ja nyt en ole osannut kiinnittäytyä uuteen. Joten tuuliajolla ollaan. Vuosi sitten Prikka käsiteltiin mutta Jingan ja Kiilan hoidosta on jo huomattavasti pidempi aika. Viime viikolle sain vihdoin tilattua ajan. Ensin vuorossa oli Kiila, jolta löytyi ne jumit mitä sille on aina syntynyt tuonne lannerangan tietämille. Muuten hyvässä kunnossa oli 11 vuotias ja ei mitään sen kummempaa. Aika hienoa, kun miettii kuin paljon hoitoja tämä koira nuorempana agilityharrastajana tarvitsi. Prikka oli paikallisesti jumissa ja oli ilmeisesti aika tuoreeltaan saanut jonkin tällin. Jatkamme Prikan avaamista parin viikon kuluttua kuin myös Jinga pääsee kunnon käsittelyyn. Kukaan triosta ei siis selvästi ennalta oirehtinut, kunhan vain tarkistitutin. Tuuliajo loppui tähän ja nyt taas säännöllisiin tarkastuksiin, ettei pääse ikävät yllärit jylläämään.


Auringon lisäksi olemme saaneet nauttia myös upeasta kuusta kuun vaihteessa ja hienoista pastellisävyistä taivaalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti