sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Aurinkoista ja vielä aurinkoisempaa




Aurinko on onnistunut vihdoin ja viimein houkuttelemaan tämän sohvaperunan kävelyn sijaan lenkille ja peräti kahdesti viikon sisällä! Huisia ja mukavaa, lenkkikaverit kyll tykkää vaihtelusta. Toko on sen verran staattista, että siihen tarvitsee jotain vauhdikkaampaa rinnalle. Tänään aurinko paistoi, yöllä satanut puhdas lumi kimalteli ja koirat voivat kiitää yli 90 % lenkistämme vapaana metsäpoluilla. Voikos olla enemmän luxusta? Vaikka tiet ovat jo ihan sulat niin metsäpolut ovet sen verran jäisiä, ettei sinne ilman icebugeja ole mitään asiaa. Lenkin päälle ollan vedetty pienet doboilutkin siihen päälle ja hyvinvointimme kasvaa silmissä.
Vihdoin ja viimein lumet vetäytyivät kentiltä pois. Torstaina treenailin lähimmällä kentällä luoksarin pysäytykset, noudon poiminnat ja tunnari olivat listalla. Lauantaina vietimme treenikaverin kanssa kevätkauden avajaisia avaran tilan kunniaksi olin laatinut jonkinmoisen tehtäväradan. Tässä linkki Jingan riemuruuturataan.

Ai niin, sain kuukausi sitten niin hyvää situunapiirakkaa, että siitä tuli unelmioitua monta viikkoa. Viime viikolla sain kysyttyä reseptiä ja teinkin saman tien piiraan (pellillinen riitti meidän kaksihenkiselle taloudelle vain 4 päivää, ehkä fiksumpi olisi laittanut pakkaseen, mutt kun se oli niin suussa sulavan hyvää). Sitruunapiiras joka on niin kruusailematon ja simppeli tehdä ja vielä supernamia on siis pakko jakaa.
Niinan sitruunapiiras

Sitruuna-rahkapiirakka
Perustaikina
4 lasia vehnäjauhoja (1 lasi on n. 2 dl) 1 lasi sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria
250 g sulaa voita
(olen käyttänyt huoneenlämpöistä voita ja vain 200g)
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita.
Puolita taikina, josta n. puolet on piirakan pohja ja johon lisätään: 
1 muna
2 dl piimää (myös kermaviili tms. sopii
Täyte
2 prk maitorahkaa (olen osan laittanut sitruunalla maustettua rahkaa) 1 lasi sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (en ole laittanut kuorta)
Tasoita pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaada päälle rahkatäyte. Ripottele vielä muruseos (= perustaikinan 1⁄2 osa) päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti