torstai 6. maaliskuuta 2014

Terve buu?


Tämä on Kiilabuu, tämän päivän paino 48-centtisellä 17,8 kg. Hyvässä kunnossa siis!
Tarkkailun alla onpi jatkossa kulmahammas, josta yläosa lohjennut. Jos hammas muuttaa väriä, mars eläinlääkäriin. Huolestuttavampi juttu tällä buulla oli sydänsivuäänet. Kenties jotain on mutta lievin tuomio 1/6 tämän suhteen. Yksi oire sydämen vajaatoiminnassa on hengitysongelmat ja/tai rauhattomuus aamuyöstä. Ja minähän pari viikkoa sitten hälytin kaikki Kiilaa nähneiden koirien omistajat, että meillä on kennelyskää, Kun ei buu meinannut henkeä yöllä saada, kuulosti pahalta. Mitään muita oireita ei tullut eikä näkynyt mutta vahvistaako tämä nyt sitten vajaatoimintaa? Tarkkaillaan, ikää buulla vain 7,5 niin ei me nyt ihan vielä mitään mummotauteja haluttais.

Tämä on Jingabuu, jonka paino tänään 18,2 kg - hupsista pupsista pompsista, vain kolme kiloa enemmän kuin aiemmin tällä pikkuruisella 43 senttisellä. Mutt ei siinä kyll liikakilot tunnu, vaikka hyvin pallomainen tämä pörröinen banjai-puu onkin.
Olin tosi huolissani, miltä tämän neidin kyynärät näyttävät. Tämä buuhan sai aikamoisen tuomion 2,5 v. sitten - kyynärät 0/2. Kuvasimme kyynärät uudestaan ja ne näyttivät aivan samalta kuin ekalla kerralla. Hurraa, ei siis mitään nivelrikkoa ollut kehttynyt. Eläinlääkäri ei oikein ymmärtänyt mistä kennelliiton tuomio tuli. Itse nivelessä ei näkynyt mitään nyt, eikä silloin, yksi pieni uloke kyynärlisäkkeessä, kyynärluun eli ulnan päässä,  kyynärnivelen ulkopuolella. (Siitä tuomio, eläinlääkärit olivat soittaneet Kennellittoon ja kysyneet). Tämän buun kyynärät kuvattiin ilman nukutuksia, nätisti pysyi koira paikallaan, vaikka sentin kuvauslevyä työnnettiin jalan alle ja jalkaa väännettiin eteen ja toista taakse.
Tälläista tänään rabiesrokotusten uusintojen yhteydessä. Buu, jota luulit terveeksi, ei välttämättä ole ja buu, jonka kyynärät ovat rabisseet silmissä (ihan vain ennakkotuomioiden takia), olikin ihan ok.

Psst. 3 IEWG:n ARVOSTELUASTEIKKO
Ei muutoksia 0 
 Kohtalaiset  2  nivelrikkomuutokset (artroosi) yleensä ensiksi kyynärpään ulokkeen (processus anconaeus) yläpinnassa 5 mm saakka ja/tai muutoksia värttinäluun nivelosassa, varislisäkkeessä (processus coronoideus) ja/tai lievää epämuotoisuutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti