torstai 29. toukokuuta 2014

EVL korkattu ykköstuloksellaNyt kyll hymyilyttää :).
Ei saatu hienoa tulosriviä mutta ykkönen kuitenkin. Kisattiin meidän kotikentällä täällä Jyväskylässä briardien kisoissa ja tuomarina Mauri Pehkonen. Apua, siitähän on 20 vuotta, kun mulle tuli briardi, ensimmäinen harrastuskoirani, sen kanssa aloitettiin aksa ja tutustutiin tokoonkin. Sää ei suosinut kuten viime vuonna meidän toukokuun avoimen kisoja, mutta onneksi yhtään rankkaa sadekuuroa ei osunnut meidän kisapaikalla oleiluun, justiinsa ennen ja jälkeen kylläkin.
Kun ollaan tehty niin huonoja luoksarin stoppeja, tein aamutestin, jonka perusteella käsimerkki aiheutti vähemmän valumista kuin suullinen käsky. Se siis kokeeseen.  Erittäin fiksua varmaankin! Koepaikalla olimme tuntia ennen ja teimme jonkun verran istu-maahan -treeniä sekä seuruuta ja sitä stoppia. Liikkeet tehtiin kahdessa erässä, eka erä ruutuun asti ja tokassa noudot ja kauko.
Paikalla istuminen 10
Paikkamakuu 8 (ei voinut taaskaan mennä ekalla maihin)
Seuraaminen 7, (levotonta ja yksi istuminen jäi tekemäti - mun mielestä ei ihan noin surkeita oltu)
Zeta 10
Luoksari 8 (eka stoppi ei ollut kuin seinään mutta muuten hieno, oliko vino makuu?)
Ruutu 10
Ohjattu 7,5 (leikki kapulalla ja vielä kehtasi mälvää)
Met
alli 6 (saalisti, pureskeli ja … , oliko vinossakin?)
Tunnari 10
Kauko 7 (teki kaikki vaihdot ripeästi, siirtyi puolkikkaan pepun verran ja menikö vinoon maihin?).
Yhteensä 267. 5 pistettä!

"Ripeät noudot mutta liikaa saalistuksen puolelle!" Tuomari oli tyytyväinen päivän koiriin, kolme ykköstulosta neljästä koirakosta! ja mielestäni arvostelu ei olut lepsu.

Olen ollut jo puolitoista viikkoa "puutarhalomilla". No, treenit ovat menneet etusijalle kuten aina ennenkin ja ekalla viikolla työtkin työllistivät, lomasta huolimatta, liikaa. Tällä viikolla on jo jotain saatu aikaiseksikin pihalla.
Nyt on suu korvissa jonkin aikaa ja toisaalta tietää mihin pitää panostaa ja tein kyll kaikkeni etten olisi kroppa-apuja antanut tänään. On tuo ykköstulos suuri saavutus tällaisella kokemattomalla häslä ja sählä -parille. Onneksi on hienoja treenikavereita, jotka vaativat ruodussa pysymistä, ilman "coachejamme" me ei kyll oltais yhtään mitään. Suu korvissa, pää pilvissä ja valeanpunaisten silmälasien takana!

4 kommenttia:

 1. Jee, hyvä te!!! Suuret onnittelut :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi, heti ykkönen ja valiokello käyntiin! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! On se vaan niin hieno koira, että saa tällaisen täti-ihmisenkin onnistumaan!

   Poista