sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Suojelukoira, sensori ja sylikoira

Jos Prikan tämän hetken taipumukset pysyvät vallitsevina, niin kyllähän siitä suojelukoira tulee. Reikä housuissa ja nenä naarmuilla todentaa tätä ammatin valintaa. Nenän käyttökin on kovin voimakasta. Kun heitän palkkionamit puolen metrin päähän, niin kyllä siinä tovi menee ennen kuin löytyy, jos löytyy, mutta tuhina ainakin on kova. Myös aika omatoiminen tutkija tämä on, jos vain portti yläkertaan on auki, niin sinne neiti kapuaa. Kohta kuuluu töminää, kun on löytänyt jotain kesytettävää. Jostain syystä ihan kaikki mitä talosta löytyy on pennun omaisuutta. Keittiön lattiaharja pitää kesytttää useamman kerran päivässä.
Jinksa on varsinainen sensori. Jos vähänkin meinaa hermoa kiristää kolme remmiä tms, niin J. on aivan "hakattuna" tien poskessa. Mielestäni olen vaan meinannut hermostua, pelkkä pieni tuskastuminen riittää. Tajusin toki, ettei koirat ole toivoneet kolmen remmin kollaasiin. Yksi ilta J. tuli niin masentuneena koko loppulenkin, että oli pakko lähteä kahestaan kentälle. Ja voi miten me kummatkin nautimme, kunnon tokoeuforiaa. Tehtiin tunnaria, ohjattua, luoksaria ja seuruuta. Kaikenlainen äänen korottaminen on pahasta ja J. ottaa itseensä niin sisälläkuin ulkonakin. Pitää siis miettiä miten huomauttaa pennulle vessaharjan tai muun vähemmän toivottavan omaisuuden lainasta. Jos ei pennun kanssa tulisi tehtyä niitä virheitä mitä muiden, kun tuo sensori pitää minut valppaana ja ehkäisee tyhmää ja vähemmän rakentavaa käytöstä.
Sylikoira, se on Kiila, mitä lähemmäksi sen parampi ja kylläpä koira ihanasti lämmittää. Kiilan kanssa ollaan keskitytty temppuihin, niin sillein meillä molemmilla on mukavaa.
Kaikki kolme ovat myös pikkasen hyödyntäneet tasapainotyynyä. Ulkona trion yhteistyö on jo aikas mukavaa, siellä pentu saa tulla kummankin iholle ilman jälkiseuraamuksia. Sisällä Jinga lämpenee yhä useammin leikkimään kakaran kanssa. Kiila ei moiseen alennu, vaan päinvastoin sitä saa vahtia, ettei mene katkaisemaan nuorison riehuntaa. Silmissä on pieni otus kasvanut. Vauhtia ja voimaa on joka päivä enemmän. Kyllä tästä hieno trio tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti