lauantai 28. maaliskuuta 2015

Harmaalla alueella ja auringoss!


 Mustavalkoiset ovat nauttineet jo muutaman viikon hankikannosta, 
jaksavat kirmailla ja painia aamuin, päivin ja illoin. 
Kiila enimmäkseen katsoo päältä, järsii jotain keppiä, 
joskus jopa yhtyy rientoihin.

Pakollinen trio-posetus

Prikka 6 kk ja risat
 - mitä brylgreeniä käytät, kun turkkisi on noin kiiltävä ja sileä?

Kaunotar-rinsessa Jinga 
- oi miksi sinun turkkisi on koin kikkara?

Lumikuningatar Kiila 
- oi darling, lookkisi on kovin pullukka pörröturkkivaiheessa!

Kun taivaalta tulee vettä oikein kunnolla, niin onpa kiva kaivaa viikon auringossa otetut kuvat! Lienee viimoiset kuvat Keski-Suomen hangilta. 
Jossain vaiheessa tajusin, että nyt pitää ruveta tekemään töitä tokomme eteen, enää kolme kuukautta niin alkaa olla tärkeitä kisoja. No, nyt on kuukausi mennyt ja enää kaksi kuukautta hio sitä ja tätä ja vähän tota ja…
Joo, pari kertaa viikossa ollaan Jinksun kanssa jotain tehty muttei olla vielä päästy työmoodiin. Kakaran kanssa tulee melkein päivittäin jotain tehtyä, kun on vähän pakko (kun tuollainen puolivuotias on yksin kotona päivät, niin työstettävähän sitä iltaisin on, että jaksaa taas seuraavan päivän), ja on paljon paljon opittavaa. Jinga raukka on jäänyt aivan liian vähälle, ansaitsisi niin paljon enemmän laatuaikaa. No, Kiila-raukka on jäänyt vielä vähemmälle, mutta onneksi sille riittää pienet rallimeininkiset hetket ja siankorvat.
Tänään  oli vuoden kolmas Oili-tuokio Haukkuvaarassa. Aloitin pennulla ja seuruulla. Jotenkin en ole uskaltanut seuruun tielle lähteä, kun se kontaktin opettaminen edellisille on ollut niin vaikeata.  No, mutta pennelihän teki tosi hienoa muutaman askeleen imutusseuruuta ja jo muutamia metrejäkin. Jatkamme tuota kotosalla ja hyödynnämme seinän vierustaa. Teimme myös alustaa, sinne menemistä ja sillä pyörimistä. Ja nyt tarttee ohjaajan ottaa itseään niskasta kiinni ja pistää bileitä pystyyn. Kunnon palkkaa, kun asenteella mennään alustalle ja alustalla kiertämisestä. Alustan kiertämiseen sitten sivulle kiepsahdus mukaan, niin hyvää tulee. Prikka ei ole niin superahne lelulle, joten olemme tehneet paljon namilla juttuja. Nyt sitten yritettiin kilpailuttaa lelua minun ja Prikan kesken. Suosiollahan se antoi minun voittaa. Lelulle uusi arvon nosto, sen saa vain, kun sitä oikein tavoittelee! 
Jingan kanssa ensin noutoa, viimeksihän se laittoin niin pahasti kapulaa säpäleiksi, että vieläkin nolottaa. Nyt haki aika kauniilla otteella ohjattua, ja toi sivulle asti pureskelematta. Pitää muistuttaa pari metriä aiemmin "pidä" ja palkita maahan namuilla kunnon pitämisotteesta, ei luovutuksesta, jota se ennakoi tuolla mälväyksellään. Jos pitää huonosti, niin tökkää kapulan pois ja ihmettelee ääneen että miten nyt tollein löllyttelet.  Paljon sivulletuloja kapulan kanssa ja palkkaa puremattomuudesta. Ihan hyvällä alulla oli tuo juttu. 
Sitten tehtiin seuruuta, joka oli oikein kaunista - ensin alkuun. Kun seuruu jatkui, niin sitä ei voinut lopettaa kuulemma, koska J. alkoi vaativaksi, tökki mua käteen, että: "namia" ja poikitti, että: "namia". Pitää alkaa huomautella törkeästä käyttätymisestä, eikä vain väistää. Mun täytyy! Kun huomautin käteen tökkäämisestä tai päällekävelystä, niin Jingahan otti tosi kauniisti onkeensa ja oli oikein täpäkkänä. 
Voi, kun mustavalkoisuus olisi itsestään selvyys, eikä aina liukenisi sille harmaalle alueelle!
Kiitos, Oili, taas paljon ajateltavaa ja paljon kotiläksyjä maailman ihanimpien koirien kanssa!

Ai niin, tässä välissä Sakke ja Särämä ovat kunnostautuneet. Kaksi viikkoa sitten tulivat kakkosluokssa kolmanneksi SBCAK:laisten aksakisoissa. Viikko sitten Sara ja Särmä korkkasivat tokon ylemmät luokat. Pari liikettä meni nollille, kun se vaan on niin herkkää ja pienistä "ohjauskuvioista" kiinni välillä, mutta saivat tuloksen voittajaluokassa, mikä on huisin hieno juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti