sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Prikan (6,5 kk) pääsiäistokot

Noutomme on tässä vaiheessa
Kontaktia ollaan treenitty sivulla ja edessä ja askeleet/seuruu ovat tosiaan vasta viikon olleet kuvioissa


Luoksetulo ja istuminen mukavasti hanskassaLuoksetulon stopit on mukavia

Ruutua  rakentamassa

Ruutuun jäi kanan koipi, nammn! Se oli ruutu, se!


Kuka kerkiää ensin pallolle?

Ja voittaja on tässä

Hieno voittaja!

Hypitäänkö, stopataanko vai karhuillaan? kaikk kelpaa!


Ollaan viikon verran Puolangan maisemissa hiihdelty ja perheilty ja siinä ohessa tehty noin joka toinen päivä kotitehtäviä. Ja saatiin kerrankin kuvaaja mukaan.

Prikan kanssa ollaan tehty1-2-3-lelun voittamista, seuruuta, ruutua ja noutoa. Ekana päivänä sain vielä kolme kertaa voittaa lelun, sen jälkeen Prikka taisi kyllästyä katsojan rooliin ja päätti osallistua. En siis enää ennätä ensimmäisenä lelulle. Seuruussa tulee välillä otettua turhan suurta edistystä/matkaa - malttia siis. Ruudulle mennän vauhdille, kun siellä supernami odottaa. Nyös noudon palautus alkaa näytää aika mukavalta ja siinä paras palkka on vetolelu. Noutokapulaa Prikka piti palloa parempana eikä ollut kiinnostunut vaihdosta lain. Alustalle mennään vieläkin hömpötellen, siihen pitäisi keksiä jokin vauhtikannustin.
Jingan kanssa olemme keskittyneet noutoihin. Eniten olen keskittynyt loppuvaiheen pitoon. Aikas hyvältä alkaa näyttää, samalla pitää muistaa ryhdikkäänä istuminen ennen lähtöä ja sitten vielä saalistuksen silmälläpito. Ei käy tylsäksi ei. Seuruuta olemme tehneet myös paljon. Ja pitiäisi tehdä paljon enemmän. Ja voi vitsi tuon koiran ruutu, Jingan kiihtyvyys hurjaan vauhtiin on aikamoista silmän ruokaa.
Tulipa keskusteltua iltana eräänä opettajan luokan hallintametodeista; millä päästään hyviin tuloksiin alakoululaisten kanssa. No, ihan samat metodit kuin koiran koulutuksessa. Positiivinen huomiointi jyrää, huono käytös jätetään huomiotta (ja samalla oma negatiivinen palaute jää antamatta). Vaikka lapset osaavat keskittyä erillisiin tehtäviin, niin siirtymät ovat hankalia, niihin pitää kiinnittää erityistä huomiota! Huonosti käyttäytyvän lapsen vieruskaveria käydään kehumassa hyvästä käytöksestä! Kiitos, Elina, hyvin tuli tiivistetysti kaikki olennainen yhtäläisyys käytyä läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti