maanantai 6. huhtikuuta 2015

Keskipisteessä


Prikalla oli parhaat kalan saaliit, vanhan hauenpään lisäksi löytyi monta tuoreempaa aarretta, hauenpäätä ja pikkukalaa. 


Ahvijärven ja Pirttijärven välisellä sillalla

"Joutsenrannassa"
Mökkitiellä

Ei mee Jingalla hyvin, aina niin vanutettu ja kuivuminen kestää seuraavaan ulkoiluun

Retkellä kelkkaurilla

Varpusuon laavuretki


Me orotellaan, tutkikaa te vaan niitä karttojanne!

Kiilaa naurattaa kaiken maan tumpelot ojien ylityksissä

Poroaitauskin löytyi retkemme varrelta

Vuoden ensimäinen loma oli kovin odotettu ja tarpeeseen tuli. Ihana yli viikon breikki arjesta Puolangan lumimaisemissa kera perheen ja koirien. Hiihdeltiin pienemmissä ja isommissa porukoissa. Aurinko paistoi tai oli paistamatta, lunta noin metrin verran. Syötiin erinomaisen hyvin ja ulkoiltiin, välillä saatiin nauttia kantohangestakin. Kun toiset pilkki tai kuntoili, niin hyvin kerkesii koirienkin kanssa melkein päivittäin tokoilla.
Porojen lisäksi näimme pari hirveä umpihangessa kahlailemassa. Yhtenä iltana isohko pöllö lensi saunavilvottelijoiden eteen rantamäntyyn. Eipä sitä olisi mitenkään puusta havainnut edes kiikarilla ellei tiennyt sen eksaktia sijaintia. Lähistön jokisulassa asui myös isohko parvi joutsenia ja niiden seassa pari hanhea ja kurkeakin. Niitä tuli useamman kerran käytyä katsomassa tai ne meitä, kovasti toitottivat ylitse lentäessään. Kovin helppoa ja mukavaa on tällaisten paimenten kanssa liikkua metsissä ja soilla, ei ole huolta, että kaverit katoisivat silmistä ja lähtisivät muiden koirien tai minkään eläimen perään. Ei ole saalisviettiä näillä ja saavat metsän eläimet rauhassa olla.
Vesisateisen Oulun kautta ajeltiin mennen tullen. Aikas lohduttomat maisemat siellä sunnalla tähän aikaan vuodesta. Ihanan takuuvarmat talviset pääsiäiset olemme saaneet nyt kolmena pääsiäisenä peräkkäin eri majapaikoissa Suomen keskipisteessä Puolangalla, josta on yhtä pitkä matka länsi- ja itärajalle kuin myös Utsjoelle ja Hankoon.
Niin ja nyt meillä on kolme autoilusta pitävää koiraa! Ennen pääsiäisreissua Prikan autoilukertoja on ollut tosi vähän, kotiin saavuttua olemme tehneet vain Loppiaisena Hämeenlinnan reissun ja tämän vuoden puolella muutama treenimatka Jyväskylässä (voi varmaan yhden käden sormilla laskea). Nyt hyppää pienimmäinenkin mielellään autoon.

Ulkoiluarsenaalia


Joutsenrantaa

Koirat ja koiravahti

Löytyi tuttuja pilkkijöitä

Taistelevat metsot

Junnu ja sennu

Lautapinoilla

heh-heh kulkee hän

Ja taas mennään jollain jäällä

vasen korva ylös -päivä

Kiila-mummeli pinkoo

Pääsiäispäivän joutsenen lentoon lähtö

Nämä kaksi jäi poseeraamaan, iso parvi oli kaakattanut tiehensä

Prikka ja pääsiäistipu

Mustavalkoisia naurattaa, kun päästiin liikkeelle jälkeen kuvaussession
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti