lauantai 1. elokuuta 2015

Kesä on niin yltäkyltäistä
Yksi pihaprojekteista oli kaivaa pihaportaat esiin ja sit saman tein täyttää ne!

Onpa meillä ollut mukava ja hieno loma, vaikka ollaan pysytty pienellä säteellä. Laukaata, Anttolaa, Riihimäkeä tai Keuruuta kauempana ei ole käyty. Lomalla oli toimelias ja ikimuistettavan mukava alku, kun kävin Prikan kanssa kolmen päivä bortsuleirillä Keuruulla.
Sitten pari viikkoa meni vauhdilla harrastusten parissa; pihaa ja kotia tuli laitettua kuntoon ja treenittyä tokoakin jonkin verran. Viimeiset kolme viikkoa on ollut haipakkaa, ehditty mökkimetsäilyn lisäksi myös pariin kertaan jäljestää, esineruutuilla hyvässä seurassa.
Nyt on päästy kotitokojen pariin ja kyll on mukavaa. Kerrankin myös vadelmat alkaa kypsyä just kun palaamme kotiin eikä lähtöä tehdessä, great.

Kunnon hamstereita olimme, tuli tutuissa metsissä käveltyä ja aika lailla tarttui mukaan kanttarelleja ja mustikoita heti nautittavaksi kuin myös talven varalle. Metsässä oli enimmäkseen lämmin kuten koirista voi päätellä. Aikas hulppeata, kun on lämmintä eikä hyttyset hyrisseet korvissa.

Prikan kieli on alkanut elää omaa elämäänsä.

Vanhemmat tytöt katselevat kimpassa esineruudun tallaamista

Omat koirat odottavat naapurin vuorolla.

Vinka pyyhältää vauhdilla ruudun taakanurkkiin, meillä on vielä pitkä tie moiseen osaamiseen.

Tästä kuvasta, en meinaa koiraani tunnistaa.
Näistä kyllä koirani tunnistan; kauniisti penneli tuo esineet perille asti ja 
käyttää nenäänsä esineen löytääkseen, sinkoaminen kauas on kovasti työn alla.

Jinga etsimään lähdössä.

Kaikki nämä etsintäruutukuvat ovat mökkitreenikaverini Juslinin Annen Matildan ottamia, suurkiitos! 
Viimoinen viiko on siis mennyt pk-painotteisesti, ehdittiin sekä Jyväskylässä että Hämeenlinnassa esineruutuilla ja jäljestää. Muuten ovat koirat saaneet aika lailla lomailla siinä missä isäntäväkikin.
Perjantaina käytiin vielä kartuttamassa mustikka- ja kanttarellisaalistamme. Kun tulimme mökille, niin taas oli tälle kesälle tyypillinen taivas. Trioni mun, jokainen omalla tavallaan nauttimasta rantalaiturista:


Tänään halusin ottaa kuvia pietaryrteistä ja Prikasta kasvattajalleen. Prikka oli tansy eli pietaryrtti elämänsä ensimmäiset kuusi viikkoa. Tässä siis tansyt ja kaverit:


Samalla tuli sitten kuvattua pihaa ja kukkia muutenkin. Meidän pihalla on niin yltäkylläistä, ettei voi muuta kuin onneaan ihmetellä. Jos ei kukat ja puutarha kiinnosta, niin ei kannata jatkaa tästä pidemmälle. 
Vähän oli piha apiloitunut meidän reissujen aikana, viikko sitten kuiva keli ja me osuimme samaan aikaan samaan paikkaan ja kaunis apilapelto joutui väistämään.


Lemmikkiruusuni (jaksaa kukkia myöhäiseen syksyyn asti).

Peurankello kukki myös apilapellon aikaan.

Ja tämän päivän kuvaukset:

Yrttejä ja tuo kalliokasvi, mitä aika lailla kituliaampana kuvailin souturetkellämme.

"Kalliokukka" lähikuvassa


Sinisiä kelloja piisaa monenlaisia pihassa!

Päivänkakkara-auringot

Röyhytattaret ja puutarhatonttumme

Valkoisiakin kelloja - ukonkelloja on paljon

Malva

Mäkimeirami villiintynyt ruusun juurella


 Salaattia perunan edustalla

Ja sitten makiaa, hyvää loppukesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti