keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mennäkö vai eikö mennä?

Treenattiin yksi päivä (itse asiassa turhan monena) sateessa ja Prikka pitelee sadetta odotellessaan. Sillä oli molemmat korvat lupassa moppemaisesti mutta siitä en saanut kuvaa.



Jingan kanssa pitää treenata erikseen vinoja hyppynoutoja hässäkkään, kun se jotenkin saattaa keulia linjalta ;)


Prikan kanssa tehtiin hienoja hyppynoutotreenejä ed. viikolla, nyt se ei tuolla mystisellä virityksellä onnistunut.

Toiset ne on niin luovia, että saa avoesteestäkin umpiesteen tai ainakin melkein! Umpiesteeni on sen verran raskas ja ylileveä jaloistaan, joten testailin lainahypyn umpioimista, käy se, pure natuaral ei ihan ole 50 senttiselle koiralle tarpeeksi iso, mutta pienemmälle melkein. Väärinpäin käännettynä ei istunut ollenkaan niin hyvin kuin oikein päin. Pitää siis jatkaa mainostamista! Voisiko tästä saada jo provikkaa? Lainapeitteellä saa hyvän katteen, sekin tuli testattua. 

Hyvä on ollut viikko treenien suhteen. Lauantaina oltiin Kuopiossa kultaisten vanavedessä ainoana mustavalkoisena Satsun koulutuksessa. Jingan otin mukaan, kun Prikka pääsee toukokuussa rinkikoulutuksiiin. Ihan kuin mulla olisi ollut eri koira mukana kuin viikkoa aiemmin Oilin häiriötreeneissä. Ilmeisesti pieni panikoijani saa minusta tukea sen verran ja häiriötkin olivat pienempiä edellisenä viikonloppuna. Nyt Jings oli paikkamakuussa ihan "yksin" ja kun siinä kävi ihmiset ojentelemassa koiriaan, niin epävarmuus iski. Pienestä on kiinni itsevarmuus. Nyt harjoiteltiin EVL:n paikkista ja sen treenaamiset ovat yhdellä kädellä laskettavissa, oltaisko kerran tehty onnistunut luoksari. EVL-paikkis siis kesän ohjelmistoon.

Muuten ollaan treenattu pihalla,  kentillä kultaisten ja Hellmanin Maaritin kanssa. Just, kun olin saanut Maaritin kanssa sovittua, että tehdään Jingalle kokeenomainen tietääkseni voinko tähdätä oman kylän SM:iin, niin tajusin, ettei meistä siihen ole. Talvi on mennyt uusia liikkeitä hioessa, eivätkä ole läheskään varmoja vielä. Mutta niin ei ole mikään muukaan, meillä ei ole mitään bravuureita alkaen paikkiksesta jatkuen noutojen kautta kaukoihin. Eli pysymme Jingan kanssa varikolla toistaiseksi. Suht hienoja ruutu- ja kiertohassäkkä -erotuksia katsottiin Satsun kanssa, ei mennyt lankaan, tokassa sessiossa sitten katottiin meidän seuruuta, joo levotonta on! Koiralta pitäisi vaatiakin jotain, ei se mene rikki. Katsottiin vielä Maaritinkin kanssa, niin sanoi epätasaisuuden syyksi edistämisen. Jinga katsoo mua ehkä liikaa ja edistää, polvi osuu koiraan ja se väistää ja niin ollaan negatiivisessa kierteessä. Onneksi sain hienoja neuvoja oikean paikan pysymiseen ja edistämisen estämiseen. 

Prikan kanssa ollaan tehty paljon pito- ja poimintatreenejä, yritetty muistaa paikkisistumistakin treenata ja luoksarin stoppeja avustajan kanssa. Kun vaan muistaisi pitää ne läpijuoksut enemmistönä. Nyt oli jo malttia stopissa,  ei karannut ennen aikojaan takapalkalle. Tänään tehtiin Maaritin kanssa avon koemainen. Tulipa pitkää korjaussarjaa meille ja huomattua, että  pitää treenata liikkuroituna useammin. Aloitimme paikkiksella - ei moitittavaa. Seuraavaksi luoksari ja siitähän se korjaussarja alkoi. Oltiin treenattu suuntia matalilla merkeillä aiemmin ja niihin jäi paimenkoira kiinni: Ei kuullut maahanmenoa, tuli löysästi luokse ja vielä vajaasti sivulle. Seuraavaksi liikkeestä seisominen, ok, paitsi kääntyi ja liikkui, kun menin koiran taakse. Ruutu: meni yli laidan, enkä osannut korjata, no jotenkin sitten. Nouto oli positiivinen yllätys - suht kaunis ja ihan pieni mälväys sivulle tullessa. Sitten vuorossa kierto, merkki oli ruudun vieressä ja ruutuun jäi koira kiinni. Kun vihdoin muutaman avun jälkeen kiersi, niin ihan kaunis oli liike. Kaukot yes, ja hyppy taas ei - kiersi sen. Niin, ei tuossa montaa onnistunutta liikettä ollut, mut kyll me jatketaan treenimistä ja yritetään johonkin toukokuun kokeeseen! 

Ai niin, onhan meillä tämä kolmaskin - villantuottaja-Kiila, wannabe afgaani/kommodor - kilo oma villaansa niskassaan - ei paljoo hymyilyttänyt!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti