maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tiukan toukokuun jälkeen kesä ja vapaus


Voiko saada hienompaa ja ihanampaa lahjaa? 
Aivan ihana, suurkiitos Sara, Pirjo, Carina, Riikka ja Johanna!


Toukokuu oli haipakkaa:
3.5. tokokisat Hyvinkäällä: VOI1
6.5 BH-koe  uuraisilla
10-11.5 Keski-Suomen pelasruskoirien jälkileiri Oikarissa
20.5 tokoilemassa Lahdessa
23-24.5 Dreamoor leiri vepeillen Virroilla
29.5 tokokisat Jyväskylässä: EVL1
30.-31.5 Jollyt Hämeenlinnassa
Minulle tuo on paljon, jollekin tosi rauhallinen tahti. Rauhallisempaa on luvassa onneksi!

Kiila ja viikonlopun pitkämatkalaisia


Kesäkuu alkoikin rauhallisesti mutta motivoivasti. Aamulla hei-heit kahdelle Jollylle ja kun ei koiravieraita viikonloppuna ollut tarpeeksi, niin sain sunnuntaina lisää.
Vihdoin muistin ajoissa reklamoida  Hämeenlinnan Annelle mökkivisiitistämme ja saimme sovittua treffit mökille. Olipas hulppeeta päästä konkareiden kanssa esineruutuilemaan ja jälkeä ajamaan. Anne ja kaverinsa Helena tekivät ensin kolmet jäljet, jonka jälkeen tulivat tallaileen esineruutua kanssani. Esineruudussa Jinga teki kuin eilen, löysi esineen takarajalta mutta pudotti sen sitten matkan varrelle eikä enää sitä hakenut. Tällä kertaa löysi kyllä lähiesineen, jonka kaiffarikoira oli pudottanut. Tämän pyrhältämisen jälkeen Jinga laitettiin tauolle.
Esineruutuilujen jälkeen Jinga pääsi ajamaan Helenan tekemää jälkeä, ensimmäistään vieraan jälkeä. Hyvin ajoi ja mikä parasta, sain ohjeita milloin löysätä ja milloin kiristää ja jossain vaiheessa taisin jo tuntea intensiivisen työskentelyn. Ei tarvitse juosta koiran kanssa, vaan jarrutella ja vaatia huolellista työtä. Jos nenu irtoaa maasta, niin jarrutellaan vaan, sidotaan vaikka kengännauhoja tai leikitään kännyllä. Kepeistä yksi löytyi matkan varrelta ja loppukeppi, mutta kaksi jäi metsään. No, ensimmäiset vieraan kepit ja alamme opettelemaan jarruttelua.
Palasimme esineruutuun ja nyt esine vietiin koiran nähden lähelle  Kun esine oli ilmassa, J. hakemaan ja haki intensiivisesti. Sitten samalla lailla takalaidalle ja hyvin meni blondi sinnekin. Pudotti loppumetreillä, joten pitää panostaa tuohon pitämiseen. Ne muutamat esineruudut, joita teimme aiemmin oli helppoja palauttamisen kannalta, kun esineet olivat omia ja leluja. Nyt oli siis kaksinkertainen vaikeus esineiden kanssa. Ohjelmalistalla nyt keppein etsiminen muuallakin kuin jäljellä ja pitoharjoitukset esineillä.
"Töiden" jälkeen tietty kaiffarikävely ja kaverit, Jass ja Vinka olivat tämän näköisiä:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti