maanantai 10. lokakuuta 2016

Tokoa ja sukua kennel clubilla Stoneleighissä

Sunnuntaina suuntasimme tyytyväisinä kohti tätä tapahtumaa.


Lampaat vastapäätä kennel clubin hallia

Kivat aidatut lämmittely-alueet hallien edessä. Kennel Clubilla on loistavat rakennukset Stoneleigh Park'ssa, keskellä kansallista maatalous- ja näyttelyaluetta, aika hulppeata. "Midlands" oli vuokrannut länsisiiven ja itäsiivessä oli samaan aikaan toinen näyttely käynnissä.

Varsin tyytyväisinä totesimme autossa klo 7:30, että olemme aikataulussa. Hetkeä myöhemmin mietin, että nyt on jotain pielessä, kun perillä pitäisi olla kahdeksan jälkeen ja matkaan menisi vähintään puolitoista tuntia. Jossain vaiheessa meidän herätyksemme oli kääntynyt puoli kuudesta 6: 30:een. Ihan tyytyväisinä jatkoimme matkaamme kuitenkin, olemme perillä kun olemme, mitä sitä stressaamaan. Onneksi ei ollut ruuhkia ja olimme yhdeksältä perillä; parkki, rakennus ja kentät löytyivät hetkessä, hyvä ajoitus siis loppujen lopuksi. 
Tokokehät, kaksi rinnakkain olivat heti sisään tulon vieressä. "Kehäsihteerien" avulla  löysin koirieni numerot ja sain koirani ruksattua luokkiinsa. Numerolaput sain hallin toiselta puolelta, missä oli näyttelykehä. Kiva mennä tiskille, kun näyttelyn vastaava, Robert Tunnicliff (Jingan isän kasvattaja) oli vastassa: "I now who you are" kommentilla. Näimme myös Jingan kasvattajan.
Päätin mennä ensin Prikan kanssa pre beginners kehään, kun kasvattajansa Valkin tuli siihen sopivasti ihailemaan ja pitämään Jingaa. Vähän oli hosumista ilmassa, niin etten ihan ollut tyytyväinen Prikan intensiivisyyteen ja perusasentoihin liikkeiden lopussa. Neljä pistettä hukkaantui noihin. Hetkeä myöhemin otin Jingan kehiin ja meiltä kahdelta napattiin vain kaksi pistettä. Tuomari huomautti Jingan perusasentoon tulon swingistä mutta tykkäsi siitä niin paljon, ettei vähentänyt tuosta omituisuudesta. Paikkiset meni vähemmän tyylikkäästi. Olin pihalla lämmittelemässä Jingaa, (muistuttelemassa noudon palautuspaikkaa edessäni), kun meidät huudettiin paikkiksiin. Menin sisään ja olin yltä päältä veressä kuin myös Jinga, oli purrut kieltään varsin lahjakkaasti. Koko kehä odotteli siistiytymistämme ja sitä, että sain laumani kasaan eli molemmat koirat kehään. Avustavia käsiä löytyi kyllä aina, kun sellaisia tarvitsi, ja nämä paikkikset olivat onneksi moitteettomat.


Jinga luokan ykkösenä ja Prikka kakkosena, kuvat @ Sheilagh Hyde

Show: Midlands Border Collie Club Limit Show Results
Date: 9/10/2016
Class: Pre-Beginner - Judge Beth Carroll
1st Mrs Riitta Kuittinen & Fin Ob Ch Aculsia Star Chaser
2nd Mrs Riitta Kuittinen & Foxbarton Kings Fancy


Seuraavaksi tähyilinkin viereistä kehää ja noviisien tilannetta siellä. Tuomari ja liikkuri tuomaroivatkin joustavasti joko beginneriä tai noviisia riippuen kisaajasta. Pienten riekkumisten ja lämmittelyjen jälkeen uudelleen kehään Prikan kanssa. Nyt olimme paremmin töissä ja menetimme vain kaksi pistettä liikkeistämme. Valitettavasti luokan paikkikset olivat melkein päivän viimeisenä. Paikkikset olivat alkamassa, kun tulimme näyttelykehistä. Siihen mennessä Prikka oli ollut kahdessa tokokehässä, yhdessä paikkiksessa, sekä kahdessä näyttiskehässä. Tulipa opittua, että omasta ahneudesta ja koiran levon puutteesta joutuu maksamaan. Auto oli sen verran kaukana, etten olisi koiria ehtinyt juoksuttaa sinne. Koirani eivät saaneet kunnolla ja huoletta levätä eri kehien välillä. Suoraan kehästä kehään päivän lopussa oli liikaa kaksivuotiaalleni. Kesken istumisen, pisti hän maaten ja levon aika koiralla todellakin oli. Häkki koepaikalla koko päivän tapahtumissa on kyllä  must, koiran voi niin paljon huolettomammin jättää lepäämään ja sillä on tilaisuus lepäämiseen. Meidän Englannin paikkikset sinänsä loppuivat kuin alkoivat. Jinga ei istunut ensimmäistä istumispaikkistaansa, onnistuneita paikkiksia on ollut seitsemän kummallakin. Vähän ehdin valmistella Jingaa A-luokan kisaan mutten ehtinytkään kehään ennen kehän lounastaukoa. 
Iltapäivällä meidän piti olla valmiina näyttelykehiin. Valitettavasti en ollut tajunnut ilmoittaa niitä noviisien kehiin, niin kuin olisi pitänyt. Nyt mentiin ansioituneempien koirien kehiin myös. Tämä limited kehä oli ensin ja sinne piti mennä, jos halusi seuraavaan kehään. Tietenkään en voinut esittää kahta koiraa samassa kehässä, onneksi yksi Prikan kasvattajan kavereista otti Prikan esitettäväksi. Prikka nimi ei ollut kovin helppo sanoa tai sisäistää, joten hän nimitti koiraa Paprikaksi ja se kuulostikin paljon paremmalta kuin väärin sanottu prikka. Emme tuossa tähtien kehässä menestyneet. Heti perään oli open class, josta tulimme ulos ruusukkeen kanssa, kehässä oli vain neljä koiraa ja tulimme neljänneksi. Ja siitä suoraan siis yllä puhuttuun paikkikseen. 
Enää jäljellä Jingan A-luokka, jossa tuomari ja liikkuri vaihtoivat pre beginnerin jälkeen roolejaan. Annoin koiran lepäillä jaloissani, kun ravitsin itseäni (alkoi jo pyörryttää). Pienet herättelyt ja kehään koiran kanssa, ihan mukavasti meni liikkeet, sillein jingamaisesti, vain kuusi pistettä täydellisestä ennen "rättitunnaria" ja paikkiksia. Meidän jälkeen oli vielä pari muutakin koiraa suorittamatta. Odoteltiin ne, sitten oli paikkisten vuoro, jossa menimme piiloon naisten vessaan, ihan näppärää. Lopuksi se tunnari, taas katselin muutaman koiran suorituksen, että osaisin käyttäytyä. Ihan hyvin suoriuduimme käskytyksistä. Lähetin Jingan etsimään omaansa, jostain syystä nenä ei ihan ollut auki ja Jinga meni kahdesti oman ohi. Pidin kuitenkin koiran asenteesta enemmän kuin kaksi viikkoa aiemmin, J. ei sählännyt, eikä härkinnyt vieraita, poimi omansa ja toi sen sitten ikään kuin sivulleni. Tällä liikkeellä meni kaksi pistettä lisää, jolla olisimme sijoittuneet mutta huomasin vasta aamulla, ettei meidän pisteitä oltu laskettu lopulliseen summariviin. Ehkä voimme elää yhtä ruusuketta köyhempänä.


Meitä edeltävä koira tunnistusnoudossaan, näyttelykehä takana.

Tokon lisäksi päivään kuului Jingan sukulaisten tapaamisen lisäksi Prikan "perheen" tapaaminen. Valin neljä koiraa olivat näyttelyssä ja ehdimme pitää pienen kuvaussession Jingan viereisen kehän jälkeen. 

Teazle, Dandy, Fizz ja Bliss

Prikka kera siskonsa, isoveljensä, tätinsä ja isoäitinsä.

Kaksi kaksivuotiasta sisarusta ja vuotta vanhempi isoveli 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti