sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Vuoden 2016 working trials - championships

Olipa kiva päästä kuvan katsomoon. Working trial'ien päätapahtuma järjestettiin  noin puolentoista tunnin päässä meiltä Colchesterin lähellä, vastuussa kisoista Iceni dog training club. Torstaina ja perjantaina ko. kisaan tiketin (vuoden sisällä ensimmäinen sija ko. luokassa excellent tuloksella) saaneet olivat jäljellä sekä esineruudussa. Perjantaille jäi tottelevaisuus ja patrol luokan "man work". Onneksi Prikan veljen omistaja Bernice houkutteli meitä mukaan ja järjesti vielä noutopalvelun, aamiaisellekin ihanaan kahvilaan pääsin ikään kuin siivellä.Muutama koirakko oli ehtinyt suorittaa osuutensa tracking dog luokan tottelevaisuus ja "agility"osuudesta ennen kuin aamiaiselta mukaan kilpailupaikalle kerkesimme, suurimman osan kahdestatoista koirasta ehdin onneksi nähdä. Suoritus alkoi koiran haukuttamisella. Tällä kertaa tuomari oli valinnut sateenvarjo, jonka luokse ohjaaja käveli, pysyi selin koiraan, avasi varjon ja käskytti koiraansa haukkumaan ja lopettamaan haukkumisen. Tässä tehtävässä harva joutui antamaan useampaa käskyä. 

Haukkumisen jälkeen vuorossa seuruukaavio, ja aika moni koirasta oli vallaton, tyylilajeja oli laidasta laitaan.


Tämän jälkeen koirat lähetettiin eteen (eteen meno vähintään 50 metriä, ei ylärajaa tässä luokassa) melkein 200 metrin päähän niityn takalaidalla olevalle portille), send away, eteen menon lisäksi koira lähetettiin oikealle juostuaan noin kolmanneksen matkasta takaisin. Jos koira onnistui suoraan eteen menossa, niin kaukana sivulle erkaantuminen  tuottikin jo tosi monelle ongelmia.

Näiden jälkeen vuorossa oli ketteryys-osio, agility, joka alkoi noin metrin hypyllä (91 cm, 2 ft). 
Kuvan koirakko; Wendy Beasley & Stardell Lunar kilpaili sekä TD että PD luokassa ja tuli kolmanneksi jälkimmäisessä.

Metrin hyppyä seurasi pituushyppy, noin kolmen metriä (2,7 m), long jump (9 ft). Joku koirista suoritti viereisen hypyn, joku jätti hyppäämättä, pari kolhaisi viimeisen esteen osasen kumoon ja yksi koirista laskeutui ikävän näköisesti viimeisen osan jäädessä koiran etujalkojen väliin.

Viimeisenä koirat kiipesivät melkein kaksimetrisen seinämän (1,8 m), scale (6 ft), yli. Tämä oli ainoa este, joka suoritettiin kumpaankin suuntaan. Edellisissä ei ollut paluuhyppyä. Suurin osa suoritti esteen moitteettomasti.

Tracking dog stake loppui kymmenen minuutin paikkamakuuseen, ja englantilaiseen tapaan jokainen tyylillään.

Tracking dog championships 2016:


Voittajaksi kapusi Barry Gilbert'n Glenalpine Cosworth (BC)

Kakkoseksi lasketteli Wykesien seurakaveri Gary Atkins &  Glenalpine Pete

Kolmanneksi leijaili niinikään Wykesien seurakaveri Julie Atkins &  Glenalpine Peg


Yksi syy miksi oli kiva päästä koetta katsomaan oli Wykesit. John oli patrol -luokan tuomari ja vaimonsa Kate kehän sihteerinä. Olipa kiva tavata JAFF-pentueen isän (ja sen jälkeläisten) omistajia muutaman vuoden tauon jälkeen. 

Tässä yksi "meidän jaffien" velipuoli, Just Arran at Trenvalley (WSD)


Patrol-luokkaan oli vain viidellä koiralla oikeus osallistua. Ehdin katsoa sekä voittajan että toiseksi koiraan tulleen suoritukset. Koirat ottivat muutamaan kertaan karkuun kuoksevan tai häiriköivän tyypin kiinni ja vahtivat vierellä kun ohjaaja teki kiinniotetulta asetarkistusta. Kovin laajan alueen kävivät koirat läpi, ennen kuin kentän kolmannen laidan piilosta löytyi piileskelijät. 

Tämä koira oli valloittavan urheilullinen ja kompakti pakkaus, Patrol stakesin kakkonen: Emma Bakerin Jesszaks Ricochet Rik.

Toisena suorittanut koirakko ja "avustajakaarti".

Patrol stakes voittanut Alan Bexon ja Fly by Night Lad aloittamassa suoritustaan.

Kisakenttien vieressä oli laaja parkkipaikka/koirien ulkoitutusalue, monta sosiaalista joukkiota mahtui samaan aikaan ulkoilemaan. Hieno päivä, thanks Bernice!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti